Ok, je hebt als ontwikkelaar een aantal ijzersterke racegames afgeleverd. De hele wereld is ook lyrisch over je laatst afgeleverde game. Dan is het ook volslagen logisch dat je volgende project geen open wereld racegame is, toch?

Als je de intro zo leest dan krijg je het idee dat ze bij Playground Games, de studio achter Forza Horizon, knettergek geworden zijn. De ontwikkelaar is van plan om een tweede studio te openen waar ze aan een nieuwe game gaan werken. Het enige dat we hier tot nog toe over weten is dat ze het momenteel ‘Project 2’ noemen, dat het een open wereld game moet worden en dat het geen racegame is.

Nee, ze zijn niet gek

Om terug te komen op de vraag of ze hun verstand verloren hebben, nee, dat hebben ze niet. Oprichter van Playground Games, Ralph Fulton, legt uit.

Wij hebben het idee dat we in de afgelopen jaren best goed zijn geworden in het maken van racegames. We kunnen altijd nog beter en  daar zullen we ook altijd naar streven, maar we willen onszelf ook graag bewijzen in een ander genre. Dat is ook één van de doelen van Project 2. Ons de mogelijkheid bieden om dat te doen.

Omdat de ontwikkelaar geen ervaring heeft in een ander genre dan het racen, zijn ze van plan om het aantal personen op hun loonlijst, 115 man personeel, bijna te verdubbelen. Om dat te kunnen doen wordt er op loopafstand van de huidige studio, een tweede studio geopend.

Ontwikkeling van het personeel

Een andere reden dan zichzelf te bewijzen in een ander genre, is de ontwikkeling van het personeel. Veel werknemers zijn begonnen bij Playground Games en hebben dus alleen ervaring bij het maken van racegames. Ralph Fulton wil deze mensen graag een mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen zonder dat hij ze kwijtraakt aan andere studio’s. Met het starten van de nieuwe studio openen zich nieuwe mogelijkheden.

Commercieel

Ook vanuit commercieel oogpunt zou het wel eens een aardige move kunnen zijn. Playground Games is in principe een onafhankelijke ontwikkelaar, maar Forza Horizon is exclusief voor de Xbox. Het nieuwe project zou dus wel multi-platform uitgegeven kunnen worden, of zelfs exclusief voor een ander platform.

Moeten we ons nu zorgen gaan maken om onze geliefde Forza Horizon serie? Fulton zegt van niet.

De afgelopen jaren met Forza Horizon waren geweldig voor ons. De game blijft de fundering van ons bedrijf en we vluchten niet weg van het racen. We willen nog steeds nieuwe racegames maken en onze fans en gamers nieuwe ervaringen bieden.

Mooi zo, Forza Horizon 3 was een geniale game en ik wil ook echt wel een vervolg. Voor wat betreft ‘Project 2’. Daar zullen we uiteindelijk vast wel meer van horen.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments