Een van de tofste racegames van deze generatie en misschien wel de ultieme vakantiegame verdwijnt binnenkort definitief uit de Microsoft Store. Forza Horizon 3 is vanaf 27 september niet meer digitaal te koop.

Dankzij het Corona-virus is lekker uitgebreid op vakantie gaan een stuk lastiger dan wat we gewend zijn. Als alternatief zou je heel goed Forza Horizon 3 op kunnen starten. Lekker door het weidse landschap van Australië cruisen met een van de dikste soundtracks in een racegame ooit werkt namelijk ook heerlijk ontspannend. Alleen zul je wel moeten opschieten, want vanaf volgende maand is de game en alle DLC die erbij hoort niet langer digitaal te koop.

Dit gebeurde eerder ook al bij Forza Horizon 2 en Forza Motorsport 6. Hoewel er niet een reden wordt gegeven voor het verdwijnen van de game is het aannemelijk dat het om licenties gaat. Licenties voor het gebruik van bepaalde auto’s of muzieknummers of misschien wel beide. Waarschijnlijk speelt het merendeel van de gamers nu toch ook Forza Horizon 4, dus het vernieuwen van die licenties zou wel eens meer kunnen kosten dan dat het oplevert.

Forza Horizon 3 blijft overigens wel gewoon beschikbaar voor iedereen die de game al digitaal gekocht heeft. Je kunt de game en alle DLC waarvan je al eigenaar bent gewoon blijven downloaden. Mocht je hem nog niet gekocht hebben, Forza Horizon 3 is momenteel met dikke korting te krijgen.

Ik denk dat ik nog vlug even de laatste DLC binnenhaal, mijn zonnebril weer opzet en nog lekker even digitaal op vakantie ga in Australië. Wie gaat er mee?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments