Een van de grootste ergernissen tijdens online gamen zijn mensen die cheaten. Van die laffe herders die een oneerlijk voordeel gebruiken om te kunnen winnen. Epic Games is dit soort mensen in Fortnite ook zat en dreigt met bans.

Stel, je komt thuis na een lange dag op het werk. Gezeik met collega’s, stress en andere ellende. Tijd om te ontspannen dus. Je start je Xbox op, zet Fortnite aan en begint met schieten. Je besluipt iemand die een ander persoon op de korrel heeft, begint te schieten en met bovennatuurlijke reflexen draait diegene zich om en schiet je kapot en net zo makkelijk nog twee anderen erbij. Dit is vaak het moment waarop er een aantal onvriendelijke woorden richting je tv vliegen en je jezelf afvraagt: “Hoe dan?!”

Eén van de manieren die gebruikt wordt om dit voor elkaar te krijgen is door gebruik te maken van muis en toetsenbord. Dit wordt officieel nog niet ondersteund op de Xbox en daar ligt nu ook net het probleem. Met een XIM Adapter is het namelijk mogelijk om je Xbox voor de gek te houden. Je kunt dan namelijk een muis en een toetsenbord aansluiten en je Xbox laten denken dat het een controller is. Hierdoor kun je sneller en preciezer richten en andere moves uithalen die met een controller gewoon niet mogelijk zijn. Met andere woorden: dit is cheaten.

Epic Games zit hier dan ook bovenop. Zo kwam er via Dexterto al een bericht van een cheater binnen die gebanned was in Fortnite wegens het gebruik van zo’n adapter en muis en toetsenbord. Hij deed zijn beklag op reddit waar hij tot in detail uitlegde waarom hij gebanned was, maar kreeg daar niet de sympathie die hij hoopte te krijgen. Veel gebruikers staken juist Epic Games een veer in hun achterste voor het bannen van de cheater en hopen dat dit meer gaat gebeuren.

Onlangs kondigde Microsoft overigens wel aan dat ontwikkelaars muis en toetsenbord-ondersteuning aan hun games toe mogen voegen. Met officiële ondersteuning komen er ook aparte lobby’s voor gamers die met muis en toetsenbord willen spelen en zullen ze dus niet tegenover gamers komen te staan die met een controller spelen. Tot het echter zover is loop je dus het risico op een ban. Poets dus of je skills op, of verplaats je activiteiten naar een pc, waar je standaard met muis en toetsenbord speelt.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments