In juni 2015 kwamen we erachter dat Ubisoft ook nog games maakt zonder klim-mechanics of die geen Tom Clancy heten. For Honor was de naam en tijdens diezelfde presentatie op de E3 zagen we de eerste multiplayer beelden van de zwaardvechtgame. Een paar dagen geleden kwam er een filmpje online waarin ook een singleplayer mode wordt bevestigd.

Hoe werkt For Honor nou eigenlijk?

For Honor is een game die zich focust op veldslagen tussen drie van de meest iconische zwaardmeesters die de geschiedenis ooit heeft gekend: Knights, Samurai en Vikings. Als aanvoerder van de legers moet jij je leger commanderen en zo tactisch mogelijk de strijd naar je eigen hand zien te zetten. Je kan namelijk ook een regen van pijlen of katapulten op het strijdveld roepen. Wanneer je in een gevecht komt met een andere aanvoerder raak je in een soort rock-paper-scissors verzeild. Als jij dus goed in de gaten hebt hoe jouw tegenstander beweegt kan je goed zijn volgende acties inschatten waardoor je kan blocken en zelfs een brute execution af kan dwingen.

for_honor_gameplay_1

In het filmpje hierboven zie je een gesprek tussen de producer en de community developer van For Honor. Het begin gaat eigenlijk over het verloop van 2015. De E3 ging super en Stéphane Cardin, de producer, zegt blij te zijn met alle positieve reacties. Even later bevestigt Cardin dan echt de singleplayer campaign, er wordt echter niet veel meer over dit onderwerp bekendgemaakt. Als laatste wordt er nog aangegeven dat er binnenkort gameplaybeelden van de Viking klasse zullen worden getoond. Wachten tot de E3 dus…

Nu er de laatste jaren steeds meer aandacht aan Vikingen wordt besteed, denk aan populaire series als “Vikings” en “The Last Kingdom”, vind ik het slim van Ubisoft dat ze deze klasse als laatst achterhouden. Ik denk dat we met de E3, of misschien wel daarvoor, een hele andere kant van For Honor gaan zien door de brute vechtstijl van de Vikings. De Knights zien er naar mijn mening wat logger uit en de Samurai zijn natuurlijk erg beheerst. De Vikingen kunnen misschien net die middenweg zijn en voor een hele interessante dynamiek gaan zorgen. Ubisoft heeft nog een lange weg te gaan, maar met hele vette Viking gameplay kan For Honor zomaar op de hypetrain worden gezet. Ubisoft toont echt ballen door met deze nieuwe gameplay te experimenteren.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments