Het grote nieuws kwam gisteravond. Bungie gaat scheiden van Activision. Komt Microsoft nu om de hoek kijken?

Het lijkt de 50 ways to leave your lover saga wel. Gisteren heeft Bungie laten weten dat ze na 8 jaar met Activision gaan stoppen. Bungie krijgt daarmee ook weer de volle rechten voor de Destiny franchise terug.

In april 2010 besloten Activision en Bungie samen te gaan werken en ondertekenden zij een contract van 10 jaar. Dit resulteerde in de uitgave van Destiny in 2014 en zijn opvolger, Destiny 2 in 2017. De deal met Activision hield in dat Bungie altijd de eigenaar van Destiny zou blijven terwijl Activision de publiceerrechten zou bezitten.

In een statement liet Bungie weten dat ze van de achtjarige samenwerking hadden genoten en dat zij Activision bedankte voor hun samenwerking. Ze gaven ook aan dat de publiceerrechten voor Destiny zouden worden overgezet naar Bungie en dat dit zo naadloos mogelijk zou gaan gebeuren.

Blizzard heeft ook direct aangegeven dat zij BattleNet voor Destiny 2 blijven ondersteunen en dat zij geen probleem verwachten voor de spelers. Al is dit nieuws best verrassend te noemen, er waren al geruchten dat dit geen heel gelukkig huwelijk was. Activision had al eerder aangegeven dat Destiny 2 niet volgens de norm van Activision presteerde en dat ze bezig waren om dit te verbeteren en ze sneller nieuwe content wilden uitbrengen. En inderdaad heeft Bungie onder Activision een wat sneller DLC schema aangehouden.

Bungie sluit zijn mededeling af door aan te geven dat ze met Forsaken hun les geleerd hebben en zien wat de spelers willen. Dat we ons geen zorgen hoeven te maken want er is meer onderweg. Een nieuw avontuur, dat is hoe ze het noemen.

Ondertussen hebben onze eigen Phil Spencer en Major Nelson al laten weten dat zij de toekomst met Bungie rooskleurig inzien. Misschien dat er een hereniging op stapel staat? Wie zal het zeggen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments