Mijn flight stick staat onderhand te verstoffen want waar blijft Flight Simulator toch?

Dat vragen we ons allemaal af. We bedoelen dan natuurlijk de consoleversie van de game. Op pc is hij al sinds de zomer uit maar de Xbox heeft nog steeds geen datum. Microsoft heeft ons ergens beloofd dat hij in de lente/zomer uit gaat komen maar dat is allemaal nogal vaag.

Gelukkig zien we nu het eerste signaal dat de game eraan zit te komen. Want Microsoft Flight Simulator heeft een PEGI rating voor de Xbox gekregen. Nu zegt dat natuurlijk niets over de snelheid van het uitbrengen van de simulator maar goed, soms klamp je je aan elke strohalm vast. Of deze uberhaupt voor een Xbox One uit gaat komen, dat zal twijfelachtig zijn. Het programma vraagt nogal wat rekenkracht dus waarschijnlijk zullen we de game alleen op de Series X|S zien draaien. Maar de rating laat wel de Xbox One als platform zien. Dus wie weet.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
JanHaan
JanHaan
1 jaar geleden

Ja ik ben erg nieuwsgierig naar deze game. Ik woon vlakbij het vliegveld Hoogeveen, dus heb wat filmpjes op youtube bekeken, en ja hoor er kwam even een shot voorbij vanuit een sportvliegtuigje van mijn huis. Dat is toch een groot feest als je over je eigen huis kunt vliegen. Nu maar hopen dat de XSX versie soepel gaat lopen.

Last edited 1 jaar geleden by JanHaan
roko
roko
1 jaar geleden

Hier kijk ik wel erg naar uit. Geen idee hoe “realistisch” de vliegervaring is van achter een console (zonder sticks & controls), maar rondzweven boven Amsterdam, of een looping maken onder de Erasmusbrug door lijkt mij erg tof, al zal je daar wel een uitbreiding voor nodig hebben