First contact met aliens in Elite Dangerous

Voor de rest van de gamerwereld zal het een bericht zijn waarvan je denkt, nou en. Maar geloof me, voor de zeer fanatieke Elite Dangerous community is dit een huge ding. Aliens gespot.

In een eerder bericht schreef ik er al over, de aliens komen eraan. Nu lijkt dat triviaal in een space game. Maar als je enigszins weet hoe de community die Elite Dangerous speelt in elkaar steekt, dan snap je dat dit verre van triviaal is. Elite Dangerous lijkt namelijk voor deze groep meer te zijn dan een game, het is een levensdoel. Naast de vele uren die men in de game steekt, leent de game zich er ook nog eens voor om je totaal in die wereld te verliezen.

Voor diegene die de game nog niet kennen, Elite Dangerous is een space sim die echt alles in zich heeft. Het is een zeer groot universum met ontelbaar veel zonnestelsels, een politiek systeem, handel, bountyhunters, oorlogen, federale overheden en dan heb ik pas een laagje aangeraakt. Spelers hebben daadwerkelijk invloed op hoe de game zich ontwikkelt en Frontier, de bouwer van het spel, is constant bezig met het toevoegen en veranderen van dit immense heelal. Het enige wat nog ontbrak was het contact met aliens, met buitenaards leven.

Tot nu want een gamer die de naam DP Sayre draagt heeft gister zijn eerste contact met een groot buitenaards schip opgenomen. Na een zoektocht van drie jaar en de vele tekenen in de ruimte en op planeten dat ze bestaan, is het echte bewijs nu geleverd. Ook op Twitter laat Elite Dangerous weten dat het eerste contact gemaakt is.

De Thargoids (zoals ze genoemd worden) vlogen in een groot bloemvormig ruimteschip. Aangezien dit wel in de pc versie van de game is gefilmd dus het is maar de vraag of de Xbox One versie dit schip al in zich heeft. Het wordt voor mij tijd om de game weer eens op te pikken. Maar de tijd die dat in beslag neemt is te groot en ik heb nog zo’n rij games staan. Zucht.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments