Final Fantasy XV heeft een soort open ontwikkeling. Dat wil zeggen dat de ontwikkelaars een eerste versie maken van de game en vervolgens online zetten voor de spelers zodat ze kunnen testen (alpha versie). Alle feedback die ze krijgen, gebruiken ze weer om het spel te verbeteren. Vervolgens laten ze een filmpje zien met de verwerkte feedback zoals hierboven.

Hoe meer progressie ik zie in de ontwikkeling van Final Fantasy XV, hoe meer hyped ik word! De open feedback aanpak van de ontwikkelaar zie ik dan ook als een positieve eigenschap, waar meer ontwikkelaars naar zouden kunnen kijken (dus niet alleen alpha versies online gooien, maar ook terugkoppelen wat er is verbeterd). Spelers zijn de meest kritische mensen, dus die kunnen veel feedback geven, waardoor de uiteindelijke versie beter is. Square Enix heeft aangegeven dat Final Fantasy XV sowieso in 2016 uitkomt, maar of dat ook voor Europa geldt, dat betwijfel ik, want er moeten nog best wat dingen gebeuren (zoals je in de video kan zien). Desalniettemin kunnen we ondertussen wel genieten van de beelden en van het feit dat er dus verbeteringen in zitten die er behoorlijk vet uitzien!

Hieronder is ook nog een filmpje over de Niflheim Base met echte gameplay (en mooie muziek). Ziet er goed uit! Het is behoorlijk cinematischer (film achtig) dan ooit tevoren, maar dat maakt alles des te indrukwekkender.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments