Het lijkt bijna een grap. Solliciteren bij een voetbalclub en op je CV zetten dat je heel veel potjes FIFA hebt gespeeld. Toch is het niet helemaal onzin te noemen.

Vandaag heeft Ajax, de echte club Ajax, een tweet naar buiten gebracht waarin ze aangeven dan ze een FIFA-speler hebben gecontracteerd. Koen Weijland is een eSporter die veelvuldig Nederlands kampioen FIFA is geworden. Daarnaast was hij in 2010, 2011 en 2015 de nummer 1 van de wereld. Dit seizoen gaat hij onder de vlag van Ajax spelen op verschillende FIFA-toernooien. Koen heeft hiervoor officieel rugnummer 39 toegewezen gekregen.

‘Droom wordt werkelijkheid’

,,Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken”, aldus Koen Weijland.

Koen zal vanmiddag ook bij de opening van de FIFA Xperience in de Kalverstraat zijn waar hij een potje tegen twee van zijn fans zal gaan spelen.

FIFA 17-event voor de fans

Daarnaast organiseert Ajax samen met EA Sports volgende week woensdag 28 september een FIFA 17-event voor de jonge Ajax-fans. Dit event bestaat uit twee delen: een voetbaltoernooi op een Amsterdams pleintje of veld en een FIFA-toernooi in de FIFA Xperience. Daar krijgt men de unieke mogelijkheid om FIFA 17 te spelen een dag voor de officiële release. Ajax-fans kunnen zich in teams van 3 personen opgeven in verschillende leeftijdscategorieën en zo kans maken op deelname. De uiteindelijke winnaars  mogen als VIP naar Ajax – Standard Luik. Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments