EA kan geen aanspraak meer maken op alle officiële FIFA content. Dus dat betekent dat de bekende FIFA-game onder een andere titel verder moet gaan. Of blijft FIFA als game bestaan?

De ‘democratisch’ herkozen FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft namelijk laten weten dat de komende FIFA-gameserie van de organisatie “de beste egame voor elk meisje of elke jongen” zal zijn, ondanks het feit dat de organisatie zich heeft losgemaakt van EA.

Zoals opgemerkt door The Times’ chief sports reporter Martyn Ziegler, bevestigde Infantino dat FIFA nog steeds van plan is om een eigen voetbalspel te lanceren om te concurreren met voormalig FIFA-ontwikkelaar EA. Iets wat nogal verrassend te noemen is.

De nieuwe FIFA-game – de FIFA 25, 26, 27 enzovoort – zal altijd de beste egame zijn voor elk meisje en elke jongen,”

verklaarde Infantino, die eraan toevoegde dat FIFA “zeer binnenkort nieuws hierover zal hebben”.

Infantino zegt dat de FIFA het opneemt tegen EA Sports door een rivaliserende videogame te lanceren.

De samenwerking van FIFA met EA kwam in mei 2022 tot een einde, na berichten dat de onderhandelingen vast waren gelopen omdat FIFA het dubbele bedrag aan EA  vroeg ten opzichte van de bestaande deal. Toen de samenwerking stopte, zei Infantino dat “het enige authentieke, echte spel dat de naam FIFA draagt het beste is dat beschikbaar is voor gamers en voetbalfans”. Wat hij daarmee bedoelt, ik zou het niet weten.

De interactieve gaming en esports sector beleeft een tijdperk van ongeëvenaarde groei en diversificatie, De strategie van FIFA is erop gericht om alle toekomstige opties optimaal te benutten en te zorgen voor een breed scala aan producten en mogelijkheden voor gamers, fans, verenigingen en partners.

Wat EA betreft, de studio ontwikkelt momenteel zijn eigen voetbalgame in de vorm van EA Sports FC, waarbij het meer dan 300 licentiepartners zal behouden. Hoe dit dan richting de nieuwe FIFA-game zal werken, ook dat is een raadsel.

Alles waar je van houdt in onze games zal deel uitmaken van EA Sports FC – dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen er zijn,”

deelde EA in een blogpost, eraan toevoegend dat de modi zoals Ultimate Team en Career Mode een deel van de nieuwe serie zullen blijven uiitmaken.

Vorige maand werd bekend dat EA Sports bijna een deal van 500 miljoen pond had gesloten met de Premier League, waardoor de studio de belangrijkste partner van de Premier League zou blijven.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties