September is begonnen, de maand waarin bijna alle sportsgames met een nieuwe versie op de markt komen. Zo ook, natuurlijk, FIFA 16.

Elk jaar gonst het weer rond. Zou de nieuwe FIFA alle foutjes uit de vorige versie kwijt zijn? Komen er nieuwe mogelijkheden in die de community graag wil zien? Of zitten we met een soort minimale upgrade, de klacht die vaak gehoord wordt onder de spelers. EA Sports heeft een nieuwe video online gezet die gericht is op de carrière mode. Een onderdeel van FIFA waar ik altijd naar uitkijk en wat ik veel speel.

Al eerder liet EA zien dat ze twee van de meest gevraagde items aan deze modus hebben toegevoegd.

Voorseizoen toernooien

Net zoals de echte clubs doen, is het nu mogelijk om in FIFA 16 toernooien te spelen als voorbereiding voor het komende seizoen. Er zijn negen toernooien beschikbaar die zich afspelen in Azië, Europa, Noord- en Latijns-Amerika. Je kan hierdoor de tactieken en opstellingen uitproberen en het gewonnen prijzengeld gebruiken in je budget.

Spelerstrainingen

Managers kunnen nu hun team trainen en hiermee de spelers betere stats geven waardoor ze beter presteren en van meer waarde voor de club gaan worden.

Verder heeft de carrière mode nu ook:

  • De mogelijkheid tot het binnen halen van vrije spelers buiten de transferperiode
  • Scoutrapporten blijven nu het hele seizoen beschikbaar i.p.v. de drie maanden die FIFA 15 liet zien
  • Transfer budgets zijn nu realistischer geworden. Ook zal er een deel van het overgebleven budget meegaan naar het volgende seizoen en dit zal gebaseerd zijn op de plek waar de club geëindigd is in het vorige seizoen.
  • De korte leenperiode is verlengd naar 6 maanden en er is een optie op een 2-jarige leenperiode aan te gaan
  • Tijdens vriendschappelijke wedstrijden kan je onbeperkt wisselen
  • Realistischere transfers tijdens de transferperiode. Het aantal ‘high-profile’ transfers is meer op maat gemaakt en zodat ze meer lijken op het aantal veranderingen in de echte voetbalwereld
  • De waarde van spelers is aangepast op die van de echte transfermarkt

Dit alles is te zien in deze trailer. Ik kijk er weer naar uit.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments