FIFA staat natuurlijk al jaren bekend om zijn innovatie op het gebied van gameplay. Ieder jaar verrast EA ons weer met de vele veranderingen die ze in de voetbalgame doorvoeren. De game is nog steeds fris en op deze manier blijft de community ook super positief over de voetbalserie.

Misschien was ik in de inleiding een beetje te positief over FIFA. Een deel van de fans zeurt wel over de vernieuwing. Daarbij helpt het imago van EA ook niet heel erg bij de tevredenheid over de FIFA-games. Echter weerhoudt het er ons niet van om ieder jaar trouw 60 euro’s  voor de nieuwe FIFA op de toonbank te leggen.

Zoals ieder jaar komt dit jaar natuurlijk ook een nieuwe FIFA naar de Xbox One toe. Bij FIFA 16 mogen we twee (grote) veranderingen te maken: het zogenaamde,No Touch Dribbling en de introductie van vrouwenteams.

Play like Messi

De meeste mensen zullen zeggen dat Messi op dit moment de beste speler in de wereld is. EA vond het daarom logisch om de nieuwe gameplay-feature op hem te baseren. Deze feature wordt No Touch Dribbling genoemd. Je kan met deze nieuwe feature de bal lekker laten rollen terwijl de speler met schijnbewegingen de verdediger het bos in probeert te sturen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook een FIFA-fan. Maar dit vind ik wel de meest marginale verdieping die ze aan FIFA konden toevoegen. Persoonlijk gebruik ik niet zoveel trucjes dus dit is voor mij niet zo’n big issue. Tuurlijk zijn er gasten die dit onder de knie gaan krijgen en iedereen online helemaal gek gaan maken, maar ik word hier gewoon niet zo warm van.

Vrouwen

Waar ik het nog minder warm, misschien wel koud van krijg, zijn de vrouwenteams. Is het jullie op de E3 ook niet opgevallen dat iedere game ineens een vrouw bezat. Na dat hele gamergate gezeik hebben de uitgevers besloten om toch maar wat vrouwen in games te stoppen. Gooi daar 3 jaar ontwikkeltijd tegenaan en TADAA! we zijn in 2015 beland. Ik denk dat vrouwen in een game moeten omdat het de game goed zal doen. Op die manier creëer je een gezonde continuïteit. Op dit moment zijn vrouwen in games alleen een rage waar bijna iedere studio aan meedoet: FIFA, Assassin’s Creed, Dishonored, Horizon, Recore, allemaal games die zich politiek-correct opstellen naar de buitenwereld.

Ik probeer niet ongenuanceerd over te komen. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat er ook vrouwen in te voorschijn komen, simpelweg omdat er dan meer diverse en diepgaandere verhalen gemaakt kunnen worden. Ik heb me alleen zo verbaast tijdens de persconferenties hoe erg er op deze hype werd ingespeeld.

Zoals gezegd komen er dus ook vrouwenteams in FIFA. In Canada heeft EA twaalf vrouwenteams helemaal gemodelleerd. Ik ben zeer benieuwd hoeveel mensen er nou eigenlijk met de vrouwenteams gaan spelen. Misschien probeer ik het wel een keertje uit, maar ik blijf toch met de beste mannelijke teams spelen. Simpelweg omdat die gewoon harder kunnen rennen, harder kunnen knallen, en de mannensport bekende mensen heeft waar je gewoon mee wilt spelen. Misschien had al het werk dat in vrouwenteams is gestoken beter in de gameplay geïnvesteerd kunnen worden.

Zelf ga ik de game denk ik niet halen. De veranderingen zijn nog te mager en ik speel de game niet zo hardcore dat ik per se de nieuwste teams nodig heb. De echte diehard FIFA-fan gaat natuurlijk wel voor het nieuwe seizoen FUT, en de nieuwste badge spelers.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
7 jaren geleden

Haha vrouwen teams kan zomaar het beste zijn wat fifa is overkomen sinds de introductie van fut. Als dit geen hilarische momenten gaat opleveren… Ik game tenslotte nog steeds voor mn lol.

Tom
Tom
7 jaren geleden

En misschien ben je iid wel een beetje ongenuanceerd… 😉