Het is bijna zover, het moment van het jaar voor bijna alle (sorry PES-fans) voetbal- en gamefanaten: de release van FIFA 16. EA Sports beloofde na een turbulent jaar weer een game die alle twijfelaars over de streep zou trekken. Als we alle vernieuwingen zien dan zijn we geneigd ze te geloven, al moet je natuurlijk eerst spelen, vooraleer een definitief oordeel te vellen. Voor u zetten wij alle nieuwtjes op een rij.

Fifa Ultimate Team

De grootste vernieuwing op FUT (niet bang zijn, jullie coins zijn deze keer niet in gevaar) is de FUT Draft. Het is een nieuwe manier om te spelen en anderen uit te dagen. Je ‘skills’ als teambouwer worden op de proef gesteld. Eerst maak je een keuze uit vijf opstellingen en dan kan je aan de slag. Je kiest een aanvoerder uit vijf sterspelers en daarna vul je de rest van je selectie aan door voor elke positie een keuze te maken uit vijf verschillende spelers. Daarbij kan je kiezen tussen teamgeest of kwaliteit. Elke speler kan voorkomen in je keuzemogelijkheden, zelfs legends en limited cards!

Fifa 16 ultimate team

Als je team is samengesteld kan je deelnemen aan vier wedstrijden voor roem en natuurlijk een mooi pakketje coins. Deelnemen aan een Draft-serie kost 15.000 munten, 300 FIFA-punten of 1 Draft-token, te vinden in de door ons allen geliefde pakketten. Verder is er ook een vernieuwde televisiepresentatie, zijn er extra legends en is er een verbeterde interface.

Bekijk de trailer van de FUT Draft, met Gary Neville en Jamie Carragher in de hoofdrol:

Carrière

Op verzoek van de FIFA-community introduceert EA Sports twee grote vernieuwingen in het speltype carrière: de mogelijkheid tot het specifiek trainen van spelers en het spelen van voorbereidingstoernooien. Het eerste is iets wat al vele jaren wordt gemist door ons, spelers van FIFA. In FIFA 16 zal het echter mogelijk zijn om elke week vijf spelers te selecteren voor een training. Zo kan je het nieuwe Ajax worden en je jeugdspelers trainen tot grote sterren. De mensen die het echter niet zo hebben op Ajax kunnen ook hun sterspelers trainen om er nog grotere sterren van te maken.

FIFA 16 Career Traininig (In Menus)

De tweede ‘big change’ zijn de voorbereidingstoernooien. Elke supporter van een grote club vraagt zich wel eens af waarom hun ploeg zover weg gaat om daar te spelen tegen hun rivalen van hier. Daar is maar één reden toe: geld. In FIFA 16 heb jij nu ook de mogelijkheid om geld te verdienen en je spelers te testen in voorbereidingstoernooien. Je club wordt uitgenodigd voor drie van de negen toernooien die er zijn en daar kan je je meten met andere grote clubs.

Ook het seizoensverhaal is verbeterd. Zo weten Evert Ten Napel en Youri Mulder (voor de verandering) precies in welke situatie jouw team zich bevindt en geven ze daar passende commentaar bij. Verder kun je vrije spelers altijd contracteren, zijn scoutingsverslagen een heel seizoen beschikbaar, zijn korte leenbeurten nu zes maanden, kun je zoveel wissels doen als je wilt in vriendschappelijke wedstrijden en is de transfermarkt realistischer geworden, met minder grote transfers en realistischere bedragen.

Algemene vernieuwingen

EA Sports bouwt ook het realisme verder uit, want er komen meer dan 350 nieuwe volledig uitgewerkte of geüpdate hoofden van sterspelers, legends en zelfs vrouwen. Die vrouwen zijn trouwens één van dé nieuwigheden van FIFA 16. De reacties zijn op zijn zachtst gezegd verdeeld, maar voor aanhangers van het vrouwenvoetbal wordt dit toch wel een pluspunt. Er zullen twaalf landenteams voor vrouwen in het spel zijn die enkel tegen elkaar kunnen spelen.

Fifa 16 stadium

 

Ook de stadions krijgen een grondige update want er komen maar liefst negen nieuwe stadions, waaronder Stade Vélodrome (Marseille) en het Borussia Park (Mönchengladbach). Wel spijtig dat enkele schitterende stadions, waaronder dat van Celtic en de Ghelamco Arena, van de kampioen van België KAA Gent, er weer niet bij zijn. In FIFA 16 zal je nu ook de Bundesliga volledig uitgewerkt zien, naast de British Premier League toch één van de grootste competities. Het geluid van de tribune, die elke FIFA-speler ondertussen al volledig uit zijn hoofd kent, wordt ook bijgeschaafd, want er zullen zo’n 900 nieuwe liederen te beluisteren zijn. De vanishing-spray is nu ook in FIFA aanbeland en naast nieuwe vreugdedansen komen er ook extra weersomstandigheden, waaronder mist, regenbuien, windvlagen en ga zo maar door.

Kopen of niet?

FIFA 16 zal toch weer genoeg te bieden hebben voor fans van de reeks. Voor mensen die sporadisch spelen zal de houding eerder afwachtend zijn, omdat de game toch elk jaar redelijk hetzelfde blijft. Daarom is het voor hen aan te raden om de game om de zoveel jaar te kopen. Al staat wel vast dat PES deze FIFA zeer moeilijk zal kunnen overtreffen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments