Festival of Fishing en meer in Season One update van Sea of Thieves!

De eerste update voor Season One van Sea of Thieves is gelanceerd. Er wordt weer het nodige aan Sea of Thieves toegevoegd. Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Lees dan snel verder!

In januari 2021 hebben de ontwikkelaars van Rare seizoenen in Sea of Thieves geïntroduceerd. In de XBNL Tavern Talk Thirstday hebben we Season One al goed onder de loep genomen. Het merendeel van de spelers is er enthousiast over. En bij Rare zien ze dat terug in de cijfers. Januari 2021 was namelijk, 3 jaar na release (!), de maand met de meeste actieve spelers en tevens de maand met de meeste gelijktijdig de zee aan het trotserende spelers. Prachtige prestatie voor een game die al zo lang in de schappen ligt.

Het succes is echter geen reden voor de jongens en meiden bij Rare om stil te zitten. De eerste update van Season One is namelijk gelanceerd en deze gaat gepaard met de nodige Quality of Life verbeteringen, nieuwe items en nieuwe content! In bovenstaande video geven de ontwikkelaars een toelichting. Wij hebben het voor je samengevat.

Quality of Life update

Naast dat er de nodige bugs e.d. weggewerkt zijn, hebben de ontwikkelaars ook een aantal zaken toegevoegd. Zo is er aan de nieuwe update aan accessibility feature voor audio toegevoegd. Met de nieuwe update is het mogelijk om de audio op mono te zetten in plaats van stereo. Een welkome update voor de piraten met auditieve beperkingen onder ons.

In de nieuwe update is er voor de Xbox Series X gebruikers ook een nieuwe performance mode toegevoegd. Game je op de Series X? Dan is het vanaf nu mogelijk om Sea of Thieves in 1080p en 120 fps te spelen. Niet echt iets voor mij. Ik ben meer dan tevreden met de 4k 60fps. Maar goed, mocht je die hoge framerates aantrekkelijk vinden, go ahead!

Ook zien we in de nieuwe QoL-update Japanse lokalisatie toegevoegd worden.

Festival of Fishing

De ontwikkelaars willen met de nieuwe Seasons ook regelmatig terugkerende live events brengen. De afgelopen weken hebben we ons met het Champions of Souls event kunnen vermaken. Vanaf 25 februari t/m 18 maart kun je in het Festival of Fishing aan de slag. Je kunt dan lekker de Hunters Call levelen en tevens een aantal hele stijlvolle vishengels vrijspelen.

Nieuwe cosmetische items + Twitch Drops!

Ook zijn er met de release van de update de nodige cosmetics toegevoegd. Allereerst een geruststellend bericht voor piraten onder ons die hun oog hebben laten vallen op de Xbox Duke Ship Set, maar nog geen Xbox Series X|S hebben weten te bemachtigen. De actie zou in mei verlopen en wordt in ieder geval tot en met november 2021 verlengd. Je hebt dus nog even de tijd om een nieuwe Series X|S te vangen en daarmee dus je nieuwe ship set veilig te stellen.

Verder zijn er weer de nodige cosmetics aan het Pirate Emporium toegevoegd: Rogue Tinker Ship Set, player costumes, The Reapers Heart Cat en Romantic Emotes. Tijd dus om je credit card weer even af te stoffen.

Wil je toch liever je geld aan andere zaken uitgeven? Vanaf 19 februari t/m 23 februari kun je weer dagelijks cosmetics ontvangen door Twitch streams te kijken.

Genoeg om weer mee aan de slag te gaan! Mocht je nieuw in de game zijn en wat tips willen? In dit artikel hebben we er een heel aantal beschreven. Twijfel je of Sea of Thieves wel iets voor je is? In deze, volledig objectieve en fanboy-vrije review, hebben we 1000 dagen na de release van Sea of Thieves de staat van de game eens flink onder de loep genomen. Wil je jouw avonturen graag met andere delen? Kom dan zeker even onze Discord joinen! Cheers!

Disclaimer eindredactie
Wij verontschuldigen ons voor het manische SoT gedrag van onze Rik. Hij heeft van ons uitgebreide therapie gekregen maar dat heeft helaas niet het gewenste resultaat gehad.
Wij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het lezen van zijn artikelen voor u en uw gezin. Voor mentale hulp, belt u Stichting Korrelatie

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments