Gisteren hebben we allemaal meegemaakt hoe Activision de nieuwe Call of Duty, Infinite Warfare, heeft aangekondigd. Als we de eerste reacties op het internet zien, merken we toch dat mensen blijder zijn met de aankondiging van de Remastered Edition van Call of Duty 4 dan de game zelf. Nu is deze alleen met de nieuwe Infinite Warfare verkrijgbaar. Om even verduidelijking te scheppen gaat dit artikel dus over de feiten van Infinite Warfare en de nieuwe eerste Modern Warfare game.

Oud, maar ook goud?

Wat al eerder bekend werd is dat er bij de nieuwe CoD 4 maar 10 multiplayer-maps zitten. Dit is anders dan de uiteindelijk 25 uitgegeven maps in de tijd van de originele Modern Warfare. Dit is één van de dingen die de oude CoD 4 fan niet lekker zitten. Hier alles op een rij:

  • Zoals net al gezegd 10 multiplayer maps (waaronder Crash, Backlot en Crossfire) van de originele 25.
  • Call of Duty 4 zal alleen digitaal verkrijgbaar zijn.
  • De enige manier om Call of Duty 4 te verkrijgen is om een geupgrade versie van Infinite Warfare te kopen. (minimaal 80 euro)
  • Net als vroeger zitten er perks, wapens en een progressiesysteem in de multiplayer mode.
  • De Remastered Edition wordt door de studio Raven ontwikkelt.
  • De (loop)snelheid en de pace van de game zijn vergelijkbaar met de originele versie.
  • Er zijn dedicated servers voor de multiplayer mode beschikbaar.
  • Je oude stats worden niet van de originele game naar de remastered versie overgedragen.
  • Er wordt nog niet ingegaan op welke multiplayer modi, wapens en perks er allemaal beschikbaar zijn.

Wat mij bij deze informatie erg stoort is dat het totaal niet bekend is wat we van de game kunnen gaan verwachten. De Call of Duty-serie is de laatste paar jaar rond de releases van de game een aantal keer in opspraak gekomen omdat er steeds maar weer iconische multiplayer modi van de lijst werden geschrapt. Een voorbeeld hiervan is het tactische Headquarters, iets wat door het hoge niveau maar door weinig mensen werd gespeeld. Mensen spraken echt met hun squad af om ook op een andere manier dan “run-and-gun” door Call of Duty te spelen. De denkfout die Infinity Ward alleen maakte is dat juist de hardcore community natuurlijk deze modi speelt. Door deze, in mijn ogen, foute beslissingen zien we de Call of Duty serie al jaren afbrokkelen. Daarnaast moet je je ook beseffen dat het nog helemaal niet zeker is dat alle perks en wapens in de game zitten. Wacht daarom nog echt even met de game pre-orderen als je nog twijfelt.

Het ergste van dit alles is nog wel dat Activision weet hoe de vork in de steel zit met het sentiment rond Call of Duty 4. In plaats van de game gewoon uit de brengen als stand-alone zonder Infinite Warfare, moet je nu 80 euro neerleggen om de originele Modern Warfare te spelen. Als oude Call of Duty fan ben ik helemaal klaar met de toekomst bagger en wil ik gewoon weer lekker met mijn basic load-out op andere mensen gaan schieten. Ik vind dan ook eigenlijk dat we dit jaar nou eens eindelijk een massale boy-cot op de Call of Duty serie moeten doen. Jammer genoeg zie ik het zo gebeuren dat iedereen die 80 euro neerlegt om een magere versie van de eerste Modern Warfare te spelen. Na EA en Ubisoft zien we nu ook dat Activision steeds klant-onvriendelijker wordt, jammer.

Infinite Warfare

Zo, ik heb mijn zegje gedaan over de belangrijkste aankondiging van Activision, laten we het nu eens gaan hebben over Call of Duty: Infinite Warfare. Een trailer is natuurlijk erg belangrijk want hier halen we tot dusver de meeste info uit, even kijken dan maar.

De trailer begint met wat klassieke Call of Duty beelden: burgers worden kapotgeschoten en hebben het moeilijk. Jij als supersoldaat gaat natuurlijk de arme zielen beschermen. Ondertussen verschijnt de eerste robot al ten tonele, dit hebben we dit natuurlijk al in eerdere Call of Duty games gezien. Ik zag invloeden van Halo 5 en Titanfall in het level-design en daarnaast vind ik het ook wel leuk om op te merken dat Call of Duty ook op de hype-train van Star Wars wil springen. Op een gegeven moment spring je in de Millennium Falcon en heb je een dogfight met een andere fighter. Wie had 5 jaar geleden gedacht dat we met Call of Duty dogfights in de ruimte zouden hebben?

Ik denk dat we niet heel veel nieuws van de nieuwe Call of Duty kunnen verwachten. Het zal zich wel wat langer in de ruimte gaan afspelen waardoor je ook meer multiplayer-maps met Gravity verschillen krijgt. Ik hoop in ieder geval op een multiplayer met een betere gebalanceerde keuze uit wapens, niet alleen sub-machine-guns dus.

Ik vind het echt niet kunnen wat er met deze serie gebeurd. We hebben al Halo, we hebben al Dead Space, we hebben al Titanfall en we zijn Call of Duty in mijn ogen verloren. Ik heb tot dusver alle Call of Duty’s nog online geprobeerd maar ik word met het jaar verdrietiger. Volgens mij is het wel duidelijk wat er ik van vind.

Infinite Warfare komt als vanouds 4 november uit samen met de echte knaller van dit jaar: De Remastered Edition van Call of Duty 4: Modern Warfare.

 

 

 

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Maurits Clear
Maurits Clear
6 jaren geleden

Vanaf Ghost voor vind ik de multiplayer ruk. Ik mis inderdaad de oude modern Warfare games. Voor singleplayer vind ik het minder erg gesteld. Speel voornamelijk voor het verhaal.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden

Jammer dat het iet los verkrijgbaar is. Daar had ik wel 20 euro voor willen dokken. Die moderne shit nee dank je!