Het duurt nog 20 dagen voor Far Cry Primal op de markt is, maar we beginnen al steeds meer stukjes informatie rondom de game te krijgen. Vandaag dus ook de bestandsgrootte van de game.

Eigenlijk is het te gek voor woorden, Far Cry Primal zal een kleine 12GB innemen, wat behoorlijk weinig lijkt. Zeker als je kijkt naar andere grote games op de markt. Far Cry 4 nam al ruim 21GB in beslag en Fallout 4 maar liefst 28. Over Halo 5 met een behoorlijke 60GB kunnen we beter helemaal niet meer spreken. Af en toe zou ik best wel even terug willen naar de goeie ouwe tijd, waar een MP3 speler met 256MB al gigantisch leek en nog niemand durfde te denken aan bestanden die ook maar groter waren dan dat.
Hoe dan ook staat de grootte van de game momenteel al in de Xbox Store, erg veel andere informatie is er in de store nog niet. Wie weet krijgen we vlak voor de release weer wat meer nieuws rondom de game!

Far cry primal grootte

Mocht je het al benauwd krijgen van die 12GB, er zijn gelukkig een aantal opties!

Wij gelukkige Xbox One-bezitters kunnen (in tegenstelling tot de PS4 gebruikers) een externe harde schijf aan onze Xbox One koppelen. Hierdoor kun je games op een externe harde schijf installeren, in plaats van op je Xbox One. De enige vereisten zijn dat de externe harde schijf USB 3.0 moet hebben en dat hij minstens 256GB groot is. Hier kun je dus al behoorlijk wat kanten mee op. Daarnaast heeft de Xbox maar liefst 3 USB 3.0 aansluitingen, dus je zou maximaal 3 externe harde schijven tegelijk kunnen aansluiten. Helaas werkt het niet om te knutselen en meerdere schijven met elkaar te linken, want de Xbox zal er maar 3 tegelijk herkennen. Nu zou ik ook niet weten waarom je meer dan 3 harde schijven tegelijkertijd aan zou willen sluiten, maar het kan dus niet!

Verder kun je er ook voor kiezen om jouw voortgang binnen de games op te slaan in de cloud. Dit heeft twee voordelen, het scheelt je toch weer een (klein) stukje ruimte op jouw Xbox. Maar door savefiles op te slaan in de cloud kun je met jouw Xbox Live account inloggen op de Xbox van een ander en gewoon weer verder gaan waar je gebleven was. Zo kun je die gameverslaving behoorlijk blijven voeden!

Wees dus niet bedroefd, er zijn nog voldoende opties om Far Cry Primal te kunnen spelen als ‘ie uit komt. En die kleine 12GB is toch iets minder pijnlijk dan Halo 5 was. De releasedatum voor Far Cry Primal staat op 23 februari 2016. Mocht je meer over de game willen weten, check dan vooral dit artikel met 20 minuten aan gameplay!

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments