Het is alweer 2016 en de eerste echte topper van dit jaar is alweer in zicht. Op 23 februari komt Ubisoft namelijk met Far Cry Primal op de proppen. Deze week werd bekend gemaakt dat er weer veel “volwassen content” in de game zal voorkomen. 

Ubisoft heeft vanaf Far Cry 3 een extreme weg ingeslagen met de serie. Het derde deel had bijvoorbeeld een briljante bad guy, Vaas, en een paar psychedelische scènes die het gamejaar 2012 definieerden. Far Cry 4 had net zoals zijn voorganger een briljante vilain, Pagan Min, die al vanaf de E3 van 2014 veel stof deed opwaaien. Met Far Cry Primal gaat Ubisoft nog een stapje verder. Zo werd deze week bekend dat er naast de nodige seks, ook veel expliciete verminking zal worden getoond.

In Far Cry Primal speel je met een man genaamd Takkar. Hij wil zijn stam weer wat groter en sterker maken nadat deze in het begin van de game wordt aangevallen. Dit doe je door op dieren te jagen, met andere stammen het gevecht aan te gaan en voedsel te zoeken. Takkar wordt gezien als “The Beast Master”. Dit houdt in dat jij als speler de mogelijkheid hebt om beesten te temmen en ook te gebruiken in de wereld. Zo kan je met een uil de wereld top-down exploren. Wanneer je bijvoorbeeld een tijger of een beer hebt getemd kan je die op vijanden afsturen of gebruiken als tank zodat jij in gevechten weinig schade oploopt.

Aangezien de game in de steentijd wordt gespeeld is het leven allemaal wat harder en minder humaan dan vandaag de dag. Zo zullen er oren van vijanden worden afgesneden als trofee en zul je bij verschillende nederzettingen afgehakte hoofden op staken kunnen vinden. Als laatste geeft ESRB (het bedrijf wat games leeftijdsratings geeft) aan dat er veel nudity en seks in de game zal worden getoond. Zo zullen sommige vrouwelijke stamleden topless zijn en zal je in sommige scènes mensen zien en horen die seks hebben.

Ik vind het wel leuk dat Ubisoft met de Far Cry-serie wat extremere kanten wil opgaan. De stukken uit de vorige games waar je high van de paddo’s aan het vechten was of het einde van Far Cry 3 met Citra waren natuurlijk epische scènes. Ik denk dat het Ubisoft met Primal ook wel gaat lukken om mensen te shockeren. De stukken die ik nu van de game heb gezien stralen een sfeer uit die ik nog niet vaak heb gezien. Waarschijnlijk komt dit ook door de tribal taal die er in de trailers en de game wordt gesproken. Neem daar een beetje rare tradities van de steentijd bij en je hebt denk een game waar je je best een tijd mee kan vermaken. Nog maar anderhalve maand wachten, want dan komt Far Cry Primal naar de Xbox One.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments