Far Cry heeft heel wat exotische plekken aangedaan. Van een tropisch eiland tot de barre kou in de Himalaya gebergte. En menig Far Cry fan smulde hier van. Ubisoft is al een tijdje met een nieuw deel bezig, Far Cry Primal en daar is een trailer van verschenen over de beesten.

In de trailer, die sfeervol begint en gelijk de toon zet, word je voorgesteld aan jouw krijger waarmee je de game speelt. Vrij snel wordt duidelijk dat je in dit deel de diverse roofdieren kan temmen en in je quests kan gebruiken om te overleven. Van sabeltandtijger tot adelaar (of zijn voorouder), ze passeren allemaal de revue en de één was nog indrukwekkender dan de ander. Ook hoor je in de trailer een stem in een vreemde taal iets vertellen wat best tof klinkt en doet vermoeden dat het team bij Ubisoft geprobeerd heeft om een hele nieuwe beschaving te maken, compleet met eigen taal. In hoeverre dit het geval zal zijn is nog koffiedik kijken maar het draagt bij aan de sfeer vind ik zelf.

Deze trailer heeft er voor gezorgd dat ik zeer benieuwd ben naar dit deel vanwege de sfeer, de flora en fauna in deze oertijd en hoe je de roofdieren kan temmen. En dat terwijl ik wel een beetje klaar was met de Far Cry serie.

Precies hetzelfde gebeurde al met Assasin’s Creed Syndicate die mij toch weer overhaalde om de serie op te pakken. Het zou vet zijn als in Primal nu ook de ijstijd wordt aangekondigd op een of andere manier. Ik hoop dat Ubisoft echt probeert bij elke langlopende franchise om iets nieuws neer te zetten in plaats van de verplichte nummertjes elk jaar. Dit zodat de franchise geen Call of Duty syndroom zal krijgen. Wat vind jij? Verdient Far Cry Primal opnieuw de aandacht, of laat je hem eerst even links liggen?

far cry primal

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments