We zijn onderhand op het niveau aangekomen dat we eigenlijk het hele woord niet meer mogen gebruiken. Vanaf nu zeggen we dus in plaats van Bethesda, het B-woord. Wel zo veilig.

Maar laat ik nou niet te negatief zijn. Dat zijn anderen al genoeg. In dit verhaal hebben we naast een negatief puntje, ook een positieve in de aanbieding. Waar zullen we mee beginnen? Het goede of het slechte nieuws. Ach, het slechte maar eerst dan.

No Nukes!

In de vorige eeuw demonstreerden we er nog tegen. Geen kruisraketten op onze bodem. Blijkbaar is er in Virginia ook gedemonstreerd want, de nuke codes zijn verdwenen. In ons geliefde Fallout 76 waart namelijk een bug rond die voorkomt dat je de nucleaire wapens in kan zetten. Het nadeel van dit is wel dat men daardoor ook de endgame niet kan inschakelen. En dat is voor high-level spelers reden genoeg om het inloggen maar helemaal te laten zitten.

Als er al een doel zat in Fallout 76 dan was het wel om je ICBM de lucht in te schieten. Hiervoor moet je in de game stukjes code verzamelen, deze ontcijferen en ze in de launch terminal in een silo in te voeren. Dit is best een lastig klusje maar gelukkig is er het internet en binnen enkele uren na een reset elke maandag, komen de codes online. Maar deze maandag, op nieuwjaarsdag, was er geen reset. Spelers gingen op de gebruikelijke tijd op zoek naar de codes en stuitten al snel op problemen. In de silos van West Virginia was men druk bezig de codes bij elkaar te voegen en er een numerieke string van te bouwen. Op een bord in de silo wordt dan aangegeven dat de code ‘complete’ is of ‘in progress’. Maar helaas laat het bord nu alleen een ponds-teken zijn en de tracker geeft zowel complete als in progress aan. De computer die een hint moet geven is niet werkend en de holtapes die een aanwijzing moet geven wat betreft de code locaties, zegt dat het systeem niet beschikbaar is en pas over 9999 uur weer aangaat. Een van de silos is zelfs totaal gesloten.

We vermoeden dat er toch een anti-nucleair front achter zit. Demonstranten die aan het werk zijn gegaan om de totale gekte te stoppen. Of, het is gewoon een bug. Bethesda liet al direct in een tweet weten dat ze ermee bezig zijn.

Nou, genoeg gezeurd. Tijd voor leuk nieuws want Fallout 76 gaat het mogelijk maken om te handelen met andere spelers. Deze veelgevraagde functie gaat er komen in een update.

Koffie, thee, limonade!!

Ik kom u de 12-delige Winkler Prins aanbieden

Sinds de launch is dit al iets waar veel spelers om vragen. Hoe dit precies gaat werken is nog onbekend maar er wordt al veel gespeculeerd. Misschien kan je een winkel gaan opzetten? Hoe werkt dat dan met de prijzen, maak je die zelf of zijn die vast? Verkoop je uit je kamp of via een machine?

Verder heeft men nieuwe quests, een wekelijkse event, nieuwe Vaults en een nieuwe PvP-mode aangekondigd. We houden jullie op de hoogte van meer nieuws uit het B-woord kamp.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties