Misschien wordt het tijd om alle exemplaren van Fallout 76 te verzamelen en er een kernproef op uit te voeren ergens ver weg in de woestijn, want het blijft maar misgaan voor Bethesda met Fallout 76. De game is slecht, de miskleun met de canvas tassen is nog niet vergeten en nu is het de beurt aan de DLC. 

Het is gewoon niet te geloven. Hoe kan er zoveel misgaan bij één en dezelfde game? Je zou haast gaan denken dat het opzettelijk is. Wat is er nu namelijk aan de hand? Ze hebben bij Bethesda besloten om wat cosmetische dingetjes toe te voegen aan de game. Zo kun je nu bijvoorbeeld een kerstman of kerstvrouw kostuum kopen in de Atomic Shop. Hartstikke leuk zo net voor kerst. Voor degenen die hun nederzetting een beetje willen aankleden kun je een enorm Red Rocket reclamebord kopen. Prima tot zo ver, maar Bethesda vindt dat je daar prima 20 euro voor uit mag tellen. Whut?!

Het ‘Comin to Town’ pakketje brengt je dus twee outfits, een kerst-radstag, twee player icons en wat versiering voor je nederzetting. Oh, en het is nog in de aanbieding ook! Normaal kost het je 3000 atoms, maar momenteel betaal je het vriendenprijsje van ‘slechts’ 2000 atoms. Even snel omrekenen naar euro’s en dan zien we dat het privilege om met een grote witte baard en een rode outfit rondrennen je nu dus geen 30 euro kost, maar ‘slechts’ 20 euro. Het is hetzelfde liedje met het reclamebord van Red Rocket, 14 euro moet het kosten. Serieus Bethesda? De volledige game kost al bijna minder.

Op Reddit worden fans van de game er ook niet blij van. Er is namelijk nog altijd een groepje gamers dat Bethesda en Fallout 76 blijft steunen, maar ook voor hen wordt het zo wel erg lastig om ze te blijven verdedigen. Er is een post gemaakt op reddit genaamd, “the Atom shops prices are slowly going up, and they are ridiculous!” en deze is al 2500 keer upvoted.  Een greep uit de reacties op deze post:

De meesten van ons zijn het er mee eens dat de prijs van Atoms in de shop uit de hand aan het lopen is, maar deze kerstman outfit is net afgeprijsd naar 20 dollar, een derde van de originele prijs van de game. Dubbel zoveel als de meeste DLC bij elkaar. Far Harbor (Fallout 4 DLC red.) kostte me ongeveer twee maanden om uit te spelen en ik weet vrij zeker dat de gehele Fallout 4 season pass me slechts 20 dollar heeft gekost. Deze kerst-outfit is binnen twee weken al niet relevant meer. Kom op Bethesda! Fallout 76 wordt bij sommige retailers al voor 26 dollar aangeboden.

Het is gewoon een mep in het gezicht van je trouwe supporters.

Ik doe echt ontzettend mijn best om Bethesda te steunen en te verdedigen, maar ze maken het wel steeds moeilijker.

Overigens gaat het niet alleen maar om nieuwe items, maar is er vanaf het begin al kritiek geweest op de prijzen van voorwerpen en atoms. Een kleine kanttekening hierbij is dat je geen geld hoeft uit te geven aan de game. Sterke wapens of perk cards zijn niet te koop en dus gaat het puur om cosmetische voorwerpen. Dat gezegd hebbende is het ook niet moeilijk om je voor te stellen dat spelers zich opgelicht voelen, zeker niet bij een game die amper een maand geleden nog full price verkocht werd.

Wat er aan de hand is bij Bethesda is mij een raadsel, maar het wordt nu wel rap tijd dat ze daar wakker worden. Misschien moeten ze de stagiair die verantwoordelijk was voor deze ramp maar gewoon theezakjes laten drogen om wat geld terug te gaan verdienen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments