De informatie stoomt langzaam binnen: we krijgen nieuwe power armor, geen V.A.T.S zoals wij hem kennen en het perk-systeem is vervangen door kaarten. Je leest hier alle details over Fallout 76.

Ik heb nog eens goed alles nagezocht, er gaat flink wat veranderen in de nieuwe Fallout 76! Zo krijgen we een ander perk-systeem en V.A.T.S wordt real-time?

Fallout 76 is volledig online

Fallout 76 is 100% online. Bethesda heeft ons beloofd deze online servers tot ver in de toekomst te blijven onderhouden. Zoals het er nu naar uitziet is Fallout 76 ook 100% PvP. Andere spelers kunnen je dus altijd aanvallen. Bethesda heeft wel aangegeven te kijken naar een optie om PvP uit te schakelen. Dit zou inhouden dat je wel andere spelers kan tegenkomen maar ze niet kan doden. Velen van ons zijn namelijk bang voor bijvoorbeeld grieffers. Vrij logisch als je kijkt naar hoe ze andere online games verpesten. Het is dus nog even afwachten hoe dit zal uitpakken. Wat me geen goed idee lijkt, is dat je iedereen kan zien op de map. Hoe gaat dit werken? Volgens Todd is het de bedoeling dat je op deze manier iemand kan gaan zoeken om kennis te maken en wellicht spullen te verkopen of te ruilen. Maar zal dit ook daadwerkelijk zo uitpakken? Wat als die mensen je alleen willen pesten en ze je continu achtervolgen om je te vermoorden? Hier zitten we denk ik niet zo op te wachten Todd…

Het speelt zich af in West Virginia

West Virginia zit vol met mythen, van enge monsters tot bijzondere gebeurtenissen. Dit maakt de plek voor Bethesda zo bijzonder. Voorbeelden hiervan zijn het “Grafton” monster, een groot wit beest zonder hoofd, dat volgens de mensen in de bossen van Grafton leeft, de “snallygaster”, een gigantisch grote draakachtige demon dat net buiten D.C zou wonen en natuurlijk de “Mothman”. Er zitten sowieso veel meer beesten in 76. Check ook even deze giant sloth! Hoe vet is die?

Geen NPCs meer maar wel “The Scorched”

De Scorched is een groep van intelligente ghouls. Deze zijn nog niet zo ver gemuteerd als in Fallout 4. Deze vijanden zullen de meest menselijke tegenstanders zijn en omdat ze wapens kunnen gebruiken kun je het alsnog opnemen tegen schietende computerspelers.

Er zullen dus geen NPCs meer zijn in Fallout 76. Ik hoor je denken, hoe krijgen we dan een story?! Simpel, want veel van de storyline is nu verplaatst van NPCs naar holotapes en andere items die je vindt in West Virginia. Er zit dus wel een verhaallijn in.

Ga zeker even langs het Greenbrier Hotel

In het echte West Virginia staat het majestueuze “Greenbrier Hotel”. Deze zal je ook tegen komen in Fallout 76. Het hotel heeft zo’n 250 kamers. Dit alleen maakt het al de moeite waard om er even langs te gaan. Maar wat dit hotel nog interessanter maakt is dat het de nucleaire bunker van de president betreft. De ondergrondse faciliteit heet “Project Greek Island”. Is dit een andere Vault in de game? Misschien één van de beruchte nuclear missile launchers? Alleen het speculeren maakt mij al nieuwsgierig om er een kijkje te gaan nemen!

Een Nuka Cola Quantum factory?

Iets wat we in The making of Fallout 76 zien is een foto van een Nuka Cola Quantum Factory. Dit lijkt me niet alleen een geweldige plek, ook kan je hier denk ik wel wat supergave loot vinden.

Nieuwe Power Armors

Ook zullen we de Power Armors terug gaan zien. Deze keer is het allemaal iets mooier en schoner aangezien we maar 25 jaar in de Vault hebben gezeten. Er zijn meerdere soorten Power Armor en de kans is heel erg groot dat je met microtransacties verschillende paints kunt kopen voor je armor. Hieronder zie je een foto van de armors, waarvan die gele aan de rechterkant ons onbekend voorkomt.

Foto-mode en coole gestures

Bethesda verrast ons met gestures en foto-mode! Zo kan je foto’s maken van jezelf en je vrienden. Gebruik hiervoor zeker ook de gestures inclusief gezichtsuitdrukkingen. Het ziet er supertof uit!

Perkkaarten en real-time V.A.T.S

Bethesda heeft het perksysteem zoals wij hem kennen totaal omgegooid. Het zijn nu kaarten, en je krijgt ze niet bij een level omhoog, maar je moet ze vinden. Ze liggen verspreid over West Virginia. Ook kan je ze ruilen met je vrienden. Eerlijk zullen we alles delen mensen, want niet alles is voor Bassie! Ook is het V.A.T.S.-systeem nu real-time, wat inhoudt dat je niet meer de tijd kan vertragen.

Speler mutaties!

In Fallout 76 kan je door de nucleaire omstandigheden gemuteerd raken. Wut?! Jazeker. Bepaalde mutaties, die je door straling oploopt, kunnen positief uitpakken. Hoewel sommige mutaties zichtbaar zijn voor mensen om je heen, zijn de meeste niet uiterlijk zichtbaar. Er komt een mogelijkheid om te kiezen of je deze mutaties wilt behouden of niet. Dat klinkt interessant!

Hoe vol word de wereld als het gaat om multiplayer?

Er zullen rond de 24 mensen aanwezig zijn op een server. We weten dat de map zo’n 4 keer groter is als die van Fallout 4, dus dat valt dat best mee. Bethesda geeft aan dat ze dit hebben gedaan, omdat ze graag willen dat het moment dat je een andere speler tegen het lijf loopt speciaal blijft. Het is absoluut geen 100 tegen 100, en met deze kleine aantallen is er minder kans dat je om de 5 minuten door je kop geschoten word.

Wat is de bedoeling van de nukes?

Ik hoor veel mensen klagen over de nukes. Dat ze uren hebben besteedt aan hun thuisbasis en dat de boel dan ge-nuked wordt… Deze reactie is heel erg begrijpelijk en dat risico is er inderdaad. Maar er is goed nieuws! Het bouwsysteem heeft een feature genaamd C.A.M.P.. Dit systeem zorgt ervoor dat je de thuisbasis die je hebt gebouwd als blueprints kan opslaan. Zodat je dus jouw thuisbasis opnieuw kan droppen. Zo hoef je dus niet helemaal opnieuw te beginnen! Todd Howard hoopt verwacht dat nukes gebruikt worden om een onbewoond deel van de map plat te leggen. Juist niet waar andere spelers zijn, omdat de nuke zorgt voor een gebied waar high-level items te vinden zijn. Dit wil je vooral voor jezelf houden.

Dit is wat we nu weten over Fallout 76. Ik ben erg benieuwd naar deze game en je raadt het al, ik heb hem inderdaad al gepre-ordered. Duhh… 😛

De release date van Fallout 76 is de 14e van november dit jaar! Wat vind jij ervan? laat het ons zeker even weten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments