Fallout 4 komt er aan, dat is één ding wat zeker is! En ondanks de geruchten van een release in 2015 is er nog meer hoop dat het echt wel gaat gebeuren.

Toen de show van Bethesda tijdens E3 2015 begon werd er een release datum van 10 november gedropt en is er dus toch voor gekozen om de game zo vlak voor de release aan te kondigen. Dit terwijl er meestal eerst een hype wordt opgebouwd.

fzd_F4_concepts_01

Volgens Pete Hines was het simpel: omdat het team het gevoel had dat ze het konden doen! Hij voelt aan (vrij vertaald):

“Gedeeltelijk kwam dit besluit door de hoge verwachtingen rondom deze game. Als we voor ons gevoel niet genoeg tijd hadden om aan de hype te voldoen, dan hadden we dit wel aangekondigd. Dus omdat deze titel zo groots is met verwachtingen, konden we het gewoon doen. En ook deden we het omdat het een kick geeft in tegenstelling tot elke keer een ander persmoment voor een trailer en dan weer een press release of een statement dat we over een paar maanden meer laten zien.”

“Echter kan je het alleen doen als je zeker weet dat alles goed gaat en klaar bent om te knallen, ook moet de game zo goed zijn en stabiel dat je het publiekelijk kan tonen. We zijn echt bijna klaar wat ook echt moet als je over 5 maanden wil releasen. Het is heel erg leuk om zo ver in development te zijn, niks te zeggen en dan ineens Boe!!!! Hier dit is wat we hebben, dit is wat we tot nu toe laten zien. Het is nog niet alles maar je hebt zo wel een compleet beeld van wat gaat komen.”

fallout-4-incoming-1403865735

Hoe het ook zij, het wordt een mooi jaar voor ons gamers, met Fallout 4 als één van de vele parels waar ik persoonlijk naar uitkijk. Uiteraard hoop ik wel dat ik voldoende tijd heb als developer om wat uurtjes er in te stoppen. Ik weet vrijwel wel zeker dat ik mezelf onder ga dompelen in de wereld die Bethesda met Fallout 4 gaat voorschotelen. Met of zonder Pip-Boy.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments