Zo nu en dan lezen mensen wel de EULA (End-User License Agreement) voordat ze op akkoord klikken. En dan kom je wel eens wat leuks tegen, zoals in het geval van Fallout 4.

In de EULA van Fallout 4 staat onder alinea C beschreven dat de gemaakte mods niet tegen betaling aangeboden mogen worden. Op het eerste oog is dit goed nieuws voor ons als gebruikers. Lekker gratis mods downloaden en installeren, we betalen helemaal nergens meer voor! Aan de andere kant, de makers van mods verdienen geen centjes. Wat kan worden gezien als demotiverend, hoewel bijna alle mods altijd gratis zijn. Er was ooit ook iets met mods en Skyrim wat niet helemaal lekker liep..

fallout eula

Verder kunnen we opmaken dat Bethesda de rechten heeft op alle mods die gemaakt worden. Wat logisch is natuurlijk aangezien het hun IP is. Verder mogen er geen mods gemaakt worden die een IP van iemand anders gebruikt, zoals een Master Chief outfit. Maar dan noemen we het gewoon anders, dan kan het wel. Groene ruimte man outfit bijvoorbeeld, helemaal prima als het niet te dicht bij de Master Chief in de buurt komt.

Nu zijn er natuurlijk wat aluminiumhoedjes-dragers die hier weer wat geks in zien. Zo las ik een aantal reacties die denken dat het betaalde mod gebeuren in Skyrim was gedaan om dit met Fallout 4 als ‘normale gang van zaken’ af te doen. Op deze manier zou Bethesda meer geld vangen voor de game, aangezien de betaalde mods een gedeelte moesten afstaan aan Bethesda. Lijkt mij iets wat vergezocht, maar het levert wel leuke discussies op.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments