Het schijnt dat PS4 bezitters nogal veel haperingen hebben (framedrops) en Xbox One bezitters hebben hier ook wel eens last van (maar minder dan de PS4 bezitters). Maar je kan dit blijkbaar oplossen door het spel op een externe schijf te zetten. 

Van de week werden er al problemen gemeld rondom de framerate van Fallout 4. Je kan dat bijvoorbeeld in onderstaande video zien:


Op Tweakers.net werd al gemeld dat je met een SSD als externe schijf minder last hebt van framedrops op de Xbox One. Maar onze eigen redacteur Domingo vertelt ons dat hij ook geen haperingen ervaart en hij heeft Fallout 4 op zijn externe schijf (geen SSD, maar een normale externe HDD). Het is volgens mij vooral belangrijk dat je dan met USB 3.0 werkt, waarmee grotere snelheden bereikt worden om data te lezen en dus blijkbaar sneller dan de interne schijf van de Xbox One. Op Eurogamer staat dat de meeste haperingen dan worden voorkomen, maar nog niet helemaal geëlimineerd zoals met de SSD. Ook zijn de laadtijden dan veel sneller (kan zelfs oplopen tot de helft van de normale laadtijd).

Extra feitje, Steam heeft een nieuw record met Fallout 4, want er waren nog nooit zo veel gebruikers tegelijkertijd een spel aan het spelen (maar liefst 445.546 spelers).

Abonneer
Abonneren op
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
DarkCaBo
DarkCaBo
6 jaren geleden

Vind dit een beetje een raar verhaal. Op zich logisch dat een snellere harddisc beter werkt. Maar elke game hoort gewoon soepel te kunnen draaien met de harddisc die in de Xbox one zit.

Martin Katerberg
Martin Katerberg
6 jaren geleden
Reply to  DarkCaBo

Klopt ben ik met jou eens. Alleen is dit ook op de PS4 het geval. Misschien is leuk om te onderzoeken waarom de consolebouwers hier geen rekening meer hebben gehouden.

DarkCaBo
DarkCaBo
6 jaren geleden

Ik zag laatst dat de 500 gb versies van de One en de ps4 de zelfde soort harddisc hebben. Ik zelf hebt de 1tb cod versie, denk helaas niet dat dat veel uit zal maken.

Misschien ligt het ook wel gedeeltelijk aan de ontwikkelaar en komt er nog een patch voor. Want heb dit probleem nog niet eerder gezien of gehoord met andere games.

Niels van der Grift
Niels van der Grift
6 jaren geleden
Reply to  DarkCaBo

Is zeker mogelijk! Het ziet er naar uit dat het inderdaad niet goed is geoptimaliseerd. Dus wachten op patches