De kop is er af! Bethesda heeft een bijna perfecte persconferentie gegeven en daar werd Fallout 4 vol gepresenteerd! Hier is wat je moet weten!

Even het eerste leuke feitje, Fallout 4 komt uit op 10 november 2015! Gewoon dit jaar nog knallen met de nieuwe Fallout!!! Dat wordt een epische Game of the Year competitie eind dit jaar! Absurd gewoon. Het komt uit op Xbox One, PS4 en pc. Dan nu het spel zelf.

Je speelt als man of vrouw en er zijn hele ruime opties om je man of vrouw te maken zoals jij het wilt. Het spel begint dus wanneer de atoombom dropt. Je kan dus mooi nog even rondlopen in de jaren ’50 stijl van de vorige eeuw en dat is fucking vet! Volle kleuren en het perfecte leventje. Heerlijke grappen zaten in de gameplay trailer. Er belt een werknemer van Vault-Tec aan en het hoofdpersonage smijt na een tijd de deur gewoon dicht, heel fijn. Even vooruit spoelen. Na de explosie van de atoombom stap je als enige overlevende uit Vault 111 en daar begint je avontuur. Er werd al gezegd op de conferentie dat ze niet het hele verhaal van Fallout 4 gaan spoilen, dus daar hoor je dan ook weinig over. We verwachten natuurlijk grote avonturen!

Je hebt tijdens de gameplay een hond die je tegenkomt in de verder uitgestorven wereld. Deze hond helpt met aanvallen en kan dingen voor je oprapen op afstand. Natuurlijk hartstikke leuk, want zo ben je niet alleen. Het leuke is dat ik na een paar minuten spel met die hond al gelijk een verbinding voelde…ALS KIJKER?! Kan je nagaan wat dat doet als speler zo meteen. We zagen in het stukje van de hond ook dat het VATS systeem terug is! Erg fijn!

honf4

honf42

Je personage praat ook gewoon, wat heel vet is. Je kan, net als eerdere Fallout games, in first en third person spelen. Nieuwe dingen die werden aangekondigd zijn jetpacks en helikopters, welke we ook al in de trailers zagen. Heel erg vet!

Een eigen huis, een plek onder de zon

Nieuw voor Fallout 4 is je eigen thuisfront. Een fort. Volledig te customizen met talloze opties. De engine is zo gebouwd dat je realtime kan switchen van bouwen naar spelen, wat heel nice is natuurlijk. Hoe groter je huis, hoe meer mensen erin kunnen om het te verdedigen. Je kan materialen verzamelen in Fallout 4 om je huis uit te bouwen en groter te maken. Het is geen verplicht onderdeel, dus als jij gewoon singleplayer avonturen wilt beleven zonder huiszooi, dan kan dat! Naast het huis kan je trouwens ook wapens en armor volledig craften. De mogelijkheden zijn vrij eindeloos!

Je Pip-boy

Hier komt de mindblower! Je bent natuurlijk gewend om een Pip-Boy om je pols te hebben en dat keert gewoon terug in Fallout 4. Vol met details en je kan zelfs mini-games er op spelen! Echt heel awesome! Maar voor de echte, echte fans, is er een Collector’s Edition van de game waar een real life Pip-Boy in zit!!!! Je kan daar gewoon je telefoon in stoppen en Bethesda heeft een speciale app gemaakt voor iOS en Android zodat het ding ook nog functioneel is! Het zal in-game als second screen werken waarop je dingen kan aanpassen, het is echt absurd vet!

‘The Pip-Boy edition will come with the replica Pip-Boy, and stand and Capsule Case. The Pip-Boy edition will cost $119.99 US, £99.99 UK and €129.99’

pipboy

 Fallout Shelter

Je hebt het voorgerecht, hoofdgerecht en toetje al gehad (een echte pip-boy) en om het even af te maken, om je gewoon even een voorproefje te geven van dit alles, komt ook nog eens Fallout Shelter uit! Een app die je nu kan downloaden op je iPhone en helaas alleen de iPhone! Ze hebben een deal gesloten met Apple volgens mij. Je moet de gemeenschap van je eigen Vault onderhouden en alles managen. Elk ding is volledig in de stijl van de pin-up jaren ’50 art design! Het ziet er veelbelovend uit en je krijgt binnenkort een hands-on van Sander, want die werd in de stream helemaal lijp en hyped hiervan. Blijf dus kijken op onze site!

shelter

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments