Bij de aankoop van Fallout 4 krijg je Fallout 3 cadeau die je via backward compatibility op je One kan spelen,

Fallout 3 kwam in 2008 uit voor de Xbox 360 en werd toen door vele gamesites met hoge cijfers beloond. Maar de titel had wel last van wat framedrops. De 360 versie was toentertijd beter dan de PS3 versie maar draait nu helemaal als een trein op de Xbox One.

Bij een test, gedaan door Eurogamer, zien we de verschillen tussen een Xbox 360 en een Xbox One via de backward compatibility. Het is duidelijk dat de Xbox One minder hapert en dat het geen screen-tearing laat zien. Hier zie je pas was deze nieuwe functie doet met je oude Xbox 360 games doet.

AdaptiveVSync-2-650[1]
Een interessant feitje is dat Fallout 3 geen gebruik maakt van adaptive v-sync. Een instelling die screen-tear produceert als de frame-rate onder de 30 fps valt. Fallout 3 draait de v-sync permanent. Bij sommige games binnen de backward comp zorgt dit ervoor dat games die ingesteld zijn op 30 fps terugvallen naar een 20 fps. Fallout 3 lijkt dit goed op te vangen en laat een stabiele framerate zien. Toch is het niet allemaal positief want er lijkt soms toch wel wat prestatievermindering zichtbaar te zijn waar dit op de 360 niet aanwezig was. Maar over het geheel gezien ziet Fallout 3 er geweldig uit en presteert het goed op de Xbox One. Conclusie: met de backward compatibility heeft Microsoft iets goeds neergezet.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments