We merken wel dat we richting 10 november gaan. Om de paar berichten staat er weer een Fallout 4 nieuwtje. Nu dus met leuk nieuws.

Volgens onze goede vriend Major Nelson krijg je namelijk een cadeautje bij je Fallout 4 pre-order. Eerder meldde onze Sander al dat Bethesda had aangegeven dat dit cadeautje alleen maar voor de digitale pre-orders bestemd was. Maar nu is er ander nieuws, alle Fallout 4 pre-orders krijgen Fallout 3 er gratis bij. Dit is een tijdelijke aanbieding en niet alleen voor de digitale versie. Ook de fysieke disc zal de game erbij krijgen. Dit in de vorm van een redeemcode die in de verpakking zal zijn bijgevoegd.

Extra leuk omdat Fallout 3 op 12 november ook op de Xbox One speelbaar zal zijn via de Backward Compatibility wat met de komst van het nieuwe dashboard mogelijk zal zijn.

V.A.T.S.

Fallout 3 was de eerste game in de serie die de V.A.T.S., Vault-Tec Assisted Targeting System, bevatte. Dit systeem is sindsdien een kenmerk in de serie geworden. Al wordt Fallout 3 gepresenteerd als first-person shooter, toch is het veel meer dan dit. Het vechtsysteem achter het schieten gaat namelijk dieper. Als je richt dan berekent het systeem een aantal factoren: hoe goed is je gun of munitie, hoe accuraat ben je volgens de stats, wat voor defense heeft je vijand, enz. Normaal gebeurt dit in een game op de achtergrond maar door V.A.T.S. te triggeren, verandert dat.

falltextscr_001-large[1]Met V.A.T.S. kan je de tijd stoppen en laat het je percentages zien en lichten er doelen op het lichaam van de vijand op: ledematen, torso, hoofd, hun wapen. Dit raken gaat volgens een bepaald systeem. Het torso is makkelijk te raken maar laat niet veel schade zien. Een ledemaat of een wapen raken is lastiger maar kan een vijand uitschakelen en dan natuurlijk het hoofd, wat een instant kill oplevert maar het lastigst is om te raken, zeker vanaf grote afstand. Dit systeem komt dus terug in Fallout 4 en omdat je Fallout 3 gratis krijgt, kan je beide met elkaar vergelijken en zien hoe dit systeem is voortgezet in de nieuwe versie.

In Fallout 4 is V.A.T.S. verbeterd en werkt het soepeler samen met het schieten door de tijd niet totaal stil te zetten maar te vertragen. Het verschil is dat V.A.T.S. niet constant te gebruiken is omdat het nu werkt met een oplaadbalk. Dus je kan het maar beperkt gebruiken maar als je dat doet en je precies kiest waar je een hit wil plaatsen, dan merk je dat het krachtiger is dan hiervoor.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments