Het is klaar met Lionhead Studios, helaas. Vandaag is de laatste dag van de geliefde ontwikkelaar van Fable.

Na bijna 20 jaar sluit, de bijna legendarische, Lionhead Studios zijn deuren. Eerder berichtten we al over de aankondiging van de sluiting, maar toen ging het eigenlijk alleen nog maar over het annuleren van Fable: Legends. Daar kwam echter nog meer nieuws bij, dat Lionhead helemaal zou sluiten en dat is natuurlijk spijtig voor de medewerkers die al hun passie in de projecten hebben gestoken.

In de afgelopen weken is er geen nieuwe koper geweest die eventueel Lionhead Studios een doorstart wil laten maken, dus het is nu helaas afgelopen. Op Twitter worden er meerdere berichten gepost met #RIPlionhead, waarbij je verschillende personages en foto’s voorbij ziet komen.

 

Lionhead Studios is in 1996 door de beroemde Peter Molyneux gesticht. Weet je wel, die man die allerlei visies heeft voor games en daarna er achter komt dat de technologie nog niet zo ver is. Op een gegeven moment (tien jaar geleden) kon je een dagboek bijhouden met zijn uitspraken. Maar kudo’s voor deze man, die onder andere verantwoordelijk is voor Black & White in 2001 en natuurlijk Xbox favoriet, Fable in 2004 (en de Fable’s erna). Peter Molyneux ging in 2012 weg om 22cans te vergezellen met zijn werkzaamheden.

De laatste tijd hoorde we niet zoveel van de studio behalve Fable: Legends die bij iedereen als ‘2 jaar te laat’ werd beschouwd, omdat het te laat op de markt zou komen en de vernieuwende concepten ineens oud werden. Daar kwam nog eens twee keer uitstel bij, dus helaas was de hype al weg voordat het op de markt zou komen.

Wat zijn volgens jou de mooiste prestaties van deze studio?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments