Fable Legends staat al lang gepland en we hebben al aardig wat gezien van deze onder andere tijdens de E3 en Gamescom 2015. De game zou dit jaar uitkomen, maar Microsoft krabbelt een beetje terug.

foto 2
Mooi uitzicht in Fable Legends

De game wordt free-to-play voor de Xbox One en de PC en zou dus eigenlijk dit najaar een release krijgen. Maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Nu is wel de closed beta bezig maar voor een beperkte tijd en de gamers moeten zelfs akkoord gaan middels een non-disclosure agreement voordat ze mochten spelen. Mijn inziens is dit een beetje overdreven, van een game als The Division zou ik het beter snappen, maar goed. Terug naar Fable Legends, een woordvoerder van Microsoft heeft het volgende over de game gezegd (vrij vertaald):

[quote_center]”De game is in closed beta en we proberen er altijd voor te zorgen dat als de game beschikbaar is, dat iedereen een goede spelervaring heeft. We blijven onze closed beta uitbreiden met content en zullen meer bekend maken over deze game in de komende weken”[/quote_center]

Het komt wel overeen met wat Aaron Greenberg, Microsoft’s marketing executive, in oktober heeft gezegd. Toen zei hij al dat de game voor nu en in de nabije toekomst in closed beta status blijft. Hij voegde daaraan toe (vrij vertaald):

[quote_center]“Als de game klaar is, dan verlaat het de closed beta pas en wordt het een open beta. We willen niets overhaasten met deze titel. Het is mooi om de reacties van de spelers te horen die in deze closed beta zitten. Tevens zien we ook dat er heel veel spelers zijn die in de closed beta willen en niet kunnen wachten om met de game aan de slag te gaan.”[/quote_center]

2556408-shroud-leech-redcap-ogre
Aan vijanden geen gebrek

Lionhead, de studio die de Fable series maakt, heeft hoge verwachtingen van deze titel. Lionhead ziet een 10 jaar plan voor Fable Legends en hebben genoeg in petto om de game interessant en relevant te houden voor de fans. We mogen dus veel DLC verwachten.

2889428-malice
Een hint naar Skyrim?

Ikzelf ben erg sceptisch ook al zag de demo er tof uit met een tablet en Xbox One. Toch kan de Fable serie mij niet meer boeien sinds deel 2 die ik niet zo tof vond. Om over deel 3 maar te zwijgen. Die game was zo gericht op de casual gamer vanwege het broodkruimelspoor die je achterliet zodat je altijd je weg wist en niet het gevoel had dat je vrijheid had. Iets wat ome Molyneux wel had beloofd destijds. Ik denk dat de Fable Legends een flop zal worden behalve bij de fans. De massa is inmiddels doorgegaan naar andere series en door de valse beloftes van onze Peter M. zijn spelers sceptisch geworden denk ik. Iemand moet mij wel met erg veel argumenten overtuigen wil ik de Fable franchise een kans geven. De deur is bij mij nog niet dicht, de kier is alleen erg miniem. Graag hoor ik van jullie wat jullie verwachtingen zijn en waarom ik het wellicht bij het verkeerde eind heb.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments