Het ziet er naar uit dat Fable in de vrieskist staat om te focussen op Hellblade 2 en Avowed.

Gisteren praatte mijn collega redacteuren nog in de podcast (De Week met XBNL) over het aantal toptitels dit jaar. Hoe fijn zou het zijn als we iets horen van de beloofde titels als Avowed, Hellblade 2 en Fable? Die laatste titel kunnen we blijkbaar sowieso afschrijven. Het gerucht gaat dat Microsoft nu eerst focust op de Bethesda titels Redfall en Starfield maar ook bijvoorbeeld Turn 10’s Forza Motorsport. Daarna worden de eerste ”big things” titels als Avowed en Hellblade 2.

Er zijn natuurlijk nog andere titels die nog moeten komen zoals Perfect Dark, maar die lijken nog veel verder van een release af te zijn. Aangezien we verder ook heel weinig van deze titels hebben gehoord, is het gerucht vrij plausibel en ook niet verrassend. Toen Fable werd laten zien in 2020 hadden we al het geval dat het een makkelijk zoethoudertje was.

Het zou top zijn als Hellblade 2 dit jaar nog zou releasen. Avowed verwacht ik op z’n vroegst volgend jaar. Fable zou dan wellicht in 2025 of 2026 pas uit kunnen komen en Perfect Dark misschien in diezelfde tijdperiode. Hopelijk krijgen we later dit jaar wat meer informatie over de roadmap van Microsoft. Al het bovenstaande is enkel nog maar een gerucht en niet bevestigd door Microsoft.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments