Fable is EIN-DE-LIJK officieel aangekondigd

We kunnen het niet bepaald ’the best kept secret’ noemen. De geruchten over Playground Games die aan een reboot van de Fable franchise zou werken. Iedere E3 afgelopen jaren werden we echter weer teleurgesteld. Zou de game dan eindelijk aangekondigd worden tijdens de Xbox Games Showcase?

Ja! JAAAAA! Eindelijk! De show die vanavond 60 minuten lang duurde en ons als gamers overdonderde met nieuwe titels, werd op spectaculaire wijze afgesloten. Fable werd officieel aangekondigd.

Fable is één van de franchises waardoor Xbox als merk groot is geworden. Met het sluiten van Lionhead Studios ging echter ook de serie ten onder. Er is nog wel een kaartgame verschenen, maar Fable Legends voor de Xbox One werd rond 2015 gecanceld. Veel Xbox bezitters waren dan ook bang dat de serie ten dode was opgeschreven. Totdat Playground Games, bekend van de Forizon Horizon games, ontwikkelaars ging aannemen met een geschiedenis in het ontwikkelen van RPG-achtige games. Zou de studio een uitstapje maken? Ja, dus!

Fable kenmerkte zich door prachtig vormgegeven werelden, vernieuwende gameplay elementen en sterke characters. En juist die zaken zien we terug in de aankondigingstrailer. Heel veel meer weten we helaas nog niet. Wat we in ieder geval wel zeker weten is dat ook Fable direct vanaf release in de Game Pass zal verschijnen voor de Xbox Series X en pc. We gaan de ontwikkeling van deze game goed in de gaten houden!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments