F1 Manager 2022 verrast met interessante gameplay

Zo ineens was er dit jaar een aankondiging voor een F1 management-game. Interessant natuurlijk, maar met de beelden die net vrijgegeven zijn is de hype helemaal aan.

Het ding is namelijk dat het in eerste instantie een ouderwetse number-crunching simulator zou worden. Je weet wel, net zoals vroeger met de interface van een een Teletekst-pagina. Maar wat blijkt, Unreal Engine is uit de kast gepakt en we hebben live beelden die niet onder doen van een echte tv-uitzending.

In F1 Manager 2022 neem je de plek in van een willekeurige F1 teambaas en moet je ervoor zorgen dat je team optimaal presteert. Je beheert ontwikkelingen aan de auto, je personeel en je rijders. Dat allemaal onder toeziend oog van de board die je beoordeelt en je ook kan ontslaan.

Nu is het meest spraakmakende na vandaag dat je een echte tv-beleving kunt verwachten. Er is echt commentaar aanwezig en met de camera’s kijk je live mee met je rijders en kun je micro-managen naar hartenlust. Geef je rijder opdrachten en haal de strateeg in je naar boven. Ook leuk hierbij is dat de echte rijders reageren op je opdrachten. Hiervoor zal ongetwijfeld uren en uren aan audio-materiaal uitgeplozen zijn, maar details als deze maken mij wel erg enthousiast over de game.

De game verschijnt 25 augustus voor de consoles en pc.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
Rik
Beheerder
Rik
5 maanden geleden

Dit is natuurlijk helemaal in mijn straatje. Bumperkart 2.0