Alle racegamers zitten met smart op de nieuwe F1 te wachten. Wat is er allemaal nieuw in deze game? Lee Mather vertelt ons meer.

Codemaster’s game director Lee Mather heeft ons informatie gegeven over de komende F1 2018. Allereerst praat hij over de gameplay. Is er zoveel veranderd dat je opnieuw moet leren rijden?

Met alle nieuwe veranderingen en de invoering van ERS zijn wij ook aan de slag gegaan met de wheel-to-wheel race aspecten in de game en met de physics van de voertuigen. De updates die je aan het chassis en de ophanging van de auto kan geven zijn vermeerderd. Dit zorgt voor meer grip en maakt de auto betrouwbaarder terwijl je de nuances van het asfalt en de kerbs oppikt.

We zijn ook met de banden bezig geweest. De banden laten nu ook de temperatuur van het karkas zien, dat is het deel wat onder het rubber van de band zit. In de echte races beinvloed een hot lap de buitentemperatuur van een band terwijl een stabiele snelheid meer invloed heeft om de interne temperatuur van de band en dit kan cruciaal zijn voor de prestaties van de auto.

Over de Career mode zegt hij het volgende:

We hebben een lange termijn planning als we naar de F1 serie kijken. Een onderdeel van dit plan houdt in dat we de feedback van fans meenemen en kijken of we hun ideeen kunnen implementeren in de game. In F1 2018 zetten we jouw leven als F1 coureur naar een nieuw level. Zoals we dat kennen van de sport telt de snelste zijn maar deels mee voor een team. Dit nemen we mee in de game.

Hoe de coureur zich gedraagt, wat zijn houding is als hij niet op het circuit rijdt, zal een grote rol spelen in F1 2018. Tussen de sessies kan je benaderd worden door een journalist die je vragen zal stellen over je sessies, het seizoen, de auto, de ontwikkelingen en de rivaliteit tussen jou en de andere coureurs. Hoe men naar je kijkt zal worden bepaald door de antwoorden die je geeft. Ben je een showman of toch meer een sporter.

Dit bepaalt ook hoe je team gemotiveerd wordt. Hoe jij door je team wordt ervaren. Dit zorgt weer voor een betere prestatie of een betere onderhandelingspositie als je van team wil wisselen. Ook is er nu een mogelijkheid waarin je andere coureurs kan uitdagen.

Er is ook een nieuw element in de research and development afdeling gebracht. Geïnspireerd op de echte F1 zullen er nu soms ook veranderingen in de regels worden toegepast als je van seizoen wisselt. Dit maakt dat een volgend seizoen ineens heel anders kan zijn.

Circuit Paul Ricard
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments