Exploratie uitgelegd in Mass Effect Andromeda gameplaytrailer

Alles lijkt erop dat het uitgebreider wordt dan in de voorgaande delen

Nog maar iets minder dan drie weken en dan kunnen we eindelijk los met Mass Effect Andromeda! Om de game vooral niet te vergeten wordt er een stortvloed aan trailers losgelaten op het internet. Met dit keer: exploratie.

Jawel, in de game staat het verkennen van een nieuw sterrenstelsel met een enorm ruimteschip centraal. Exploratie is in een RPG ook niet onbelangrijk. In bovenstaande trailer wordt het een en ander wat meer uitgediept.

Ontwikkelen

In de voorgaande delen kon je ook al diverse planeten verkennen en grondstoffen zoeken, maar dit was allemaal redelijk oppervlakkig. In Andromeda kun je niet op elke planeet die je ziet landen, maar op de planeten die je wel kunt verkennen zal aardig meer te doen zijn dan in de vorige drie delen. Elke planeet zal zijn eigen verhaal, characters en uitdagingen hebben.

Het voorbeeld uit de trailer gaat over de woestijnplaneet Elaaden. Elaaden is één van de planeten die je kunt ontwikkelen in de game. Het is er bloedheet en er is een gebrek aan water en de enige bewoners zijn een groepje Krogan die jou niet volledig vertrouwen. Je hebt dus nog wel wat te doen.

Om deze planeet te ontwikkelen moet je er op uittrekken om de planeet te verkennen en missies te voltooien. Hoe meer je dit doet, hoe leefbaarder de planeet wordt. Hierdoor kun je ook het vertrouwen van de Krogan winnen, waardoor je een outpost kunt bouwen. Hiermee kun je de Nexus, je thuisbasis, weer upgraden.

Hoe verder je Nexus uitbouwt, hoe meer kolonisten je uit cryosleep kunt halen. Je kunt zelf kiezen welke kolonisten. Wek je het militaire personeel, dan levert dit combat perks op. Wetenschappers helpen je bij onderzoek en ontwikkeling. Kooplui zorgen ervoor dat je in het voordeel bent bij het handelen.

Nog maar heel eventjes wachten jongens en meisjes. Nog maar heel even.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments