Voor velen is 27 oktober de dag der dagen, het begin van het einde (van het sociale leven) en tijd voor een vreugdevuur. Eindelijk staat Halo 5: Guardians dan voor de deur. Microsoft laat dit ook zeker niet stilletjes aan zich voorbij gaan, daarom pakken zij het groots aan om Halo fanboys een fantastische dag te bezorgen. Dit allemaal in samenwerking met YouTube.

Wie, wat, waar?

Om de release te vieren gaat Microsoft een samenwerking aan met YouTube, hier zullen zij een live stream doen, die maar liefst 6 uur lang doorgaat! Naast de live stream komen er ook verschillende ”global fan events”, hier kunnen de fans dus in persoon aanwezig zijn bij de launch. Hiermee wil Microsoft Halo 5: Guardians de grootste game launch maken in de geschiedenis van de Xbox. Voor de fans in New York en omstreken is het op 26 oktober om 6 uur ’s avonds feest, helaas voor ons, de Europeanen is de begintijd van het festijn iets minder handig. Precies om 12 uur ’s nachts, in de nacht van 26 op 27 oktober, oftewel op de dag van de release. Mochten er nachtopeningen zijn zul je dus moeten kiezen.

Halo 5

Wat gaat er gebeuren?

De live stream is niet zomaar een live stream met wat ingame beelden, maar er komt behoorlijk wat bij kijken. Microsoft trekt alles uit de kast om hun uitspraak na te komen. De eerste activiteit van Microsoft is de release van de eerste aflevering van de geanimeerde serie ”Halo: The Fall of Reach”. De serie zal het verhaal vertellen achter het SPARTAN programma, waar wij Master Chief van kennen. Het tweede wat we kunnen gaan aanschouwen is een heuse ronde tafel, oftewel een presentatie in discussievorm. Heb je hier nog geen beeld bij? Denk aan televisieprogramma’s zoals RTL Late Night, maar ook Tour du Jour, hier praat een klein aantal personen over een bepaald onderwerp. In ons geval is het een gesprek tussen de schrijvers van Halo 5: Guardians en Nathan Fillion, de man die de stem inspreekt van Spartan Edward Buck. Ook komt er een aantal documentaires langs met uitgebreid verhaal van verschillende Halo fans over de hele wereld.

Toen ik dit las was ik wel héél even verdrietig dat ik niet uit Australië kom, want Microsoft laat zelfs een Australische Halo fan de nieuwe game spelen terwijl hij/zij een helikoptervlucht maakt boven Sydney. Daar zou ik geen nee tegen zeggen! De beelden van de vliegende gamer worden uiteraard ook gestreamd.
Ook in Londen hebben de Halo fans geluk, hier mogen een aantal fans deelnemen aan een vriendschappelijk Halo toernooi tegen een aantal YouTubers. Mocht je toevallig in Engeland zitten kun je hier kans maken om mee te doen aan dit toernooi. Een Taiwanese cosplayer mag ook wat bijzonders doen. Hij mag samen met een Australische designer aan de slag om Master Chief’s helm na te maken met wel meer dan 30 duizend(!) Swarovski diamanten. Deze helm wordt tijdens de show onthuld en zal later worden geveild onder gamers over de hele wereld, om de opbrengsten naar een goed doel te laten gaan. In Nieuw-Zeeland zal de Armageddon Expo tegen de tijd van de release ook eindigen, dit wordt nog even goed afgesloten met de kans voor gamers om multiplayer potjes te doen en vette cosplays te aanschouwen.

Ook een diehard speler uit Japan wordt beloond, na het spelen van meer dan 10.000 uur aan Halo mag ook hij iets speciaals meemaken. Naar woorden van Microsoft zullen Master Chief en Agent Locke voor hem naar het einde van het universum reizen om een epische gamertag selfie te maken. Wat stellen we ons hierbij voor? Heel erg weinig. Krijgt hij het speciale privilege om een selfie te maken met Master Chief en Agent Locke in een ruimteschip van NASA, zal hij in de eerste UFO vliegen, of is het gewoon een leuke foto? We moeten maar wachten tot het event begint tot we het antwoord krijgen. Of de Chinese fans nou in hun handjes moeten knijpen weet ik nog niet helemaal, maar zij mogen in Hong Kong de echte versie van multiplayer modus ”Breakout” spelen. Hierdoor zitten de spelers in een echt 4 tegen 4 gevecht, waarvan het maar hopen is dat het geen Hunger Games taferelen zullen worden.

Er hoort natuurlijk ook een video bij het event, anders was de aankondiging niet perfect geweest.

Natuurlijk is er ook het ”echte” launch event, dit zal gebeuren in hartje New York. Daar zal ’s nachts op Fifth Avenue de Microsoft flagship store openen om Halo 5: Guardians over de toonbank te laten vliegen.

Dat Microsoft gaat uitpakken kunnen we zeker zeggen, ze doen heel veel moeite om fans over de hele wereld gelukkig te maken. Alhoewel ik natuurlijk ook op een vet evenement in Amsterdam zat te wachten, helaas pindakaas! Mocht je in Londen zijn moet je je zeker even aanmelden. Verder moeten wij Hollanders het gewoon doen met de stream! Gelukkig zijn daar deze toffe activiteiten ook te aanschouwen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments