Evolve was helaas geen succes. Om het enigszins nog levensvatbaar te houden kan je dat nog één ding doen.

Turtle Rock Studios heeft aangekondigd dat Evolve vanaf 7 juli een free-to-play game gaat worden op de pc. Een console versie hiervan zit in de planning.

Evolve is een leuke game. Ik kan er niets anders van maken. Op de één of andere manier heeft deze game het niet gered in de community. Iets wat we helaas de laatste tijd wel vaker zien met games die team-based zijn en die je echt met een vaste groep moet spelen om het volle potentieel van de game te benutten. Waarschijnlijk is dat ‘vaste’ een probleem. In een gamewereld waar de games elkaar zich in een hoog tempo opvolgen en velen van ons niet echt meer tijd hebben om een game te gaan spelen, overleven alleen de games die ontzettend boeien. De rest komt binnen met trompetgeschal en verdwijnen daarna weer snel via de achterdeur.

Evolve had daarnaast nog het probleem dat alle extra characters schrikbarend duur waren. Dat stompt ook af. Dus nu gaat de game richting free-to-play. Gelukkig vergeet men de spelers niet die er ooit veel geld voor hebben uitgegeven. Die krijgen namelijk de status ‘Founder’ in de game en zij behouden alle content die ze ooit hebben gekocht. Ook krijg je cadeautjes en speciale toegang. Wanneer hij naar de Xbox One komt, dat is nog onbekend.

 

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments