Na maanden van voorbereiding is het eSports team The Dutch Brawlers een feit. Samen met de sponsoren XboxNederland.nl (jazeker) en Retro-Planet gaan de Brawlers op pad om Europa te veroveren.

The Dutch Brawlers heeft direct al bij de oprichting een aantal topspelers weten aan te trekken. De Brawlers willen naast het meedoen aan evenementen ook eSports in Europa op de kaart gaan zetten. In de Verenigde Staten zien we dat spelers in de sport al een professioneel management achter zich hebben staan. TDB wil dit ook in Nederland gaan bewerkstelligen en ook een goed management en een goede technische staf om zich heen gaan creëren.

Op dit moment bestaat TDB uit twee klassen spelers:

  • Competitive Brawlers zetten zich vol in voor het team. Ze spelen online en op nationale toernooien. Deze spelers trainen met elkaar om de scherpe randjes eraf te werken om door te groeien naar de absolute top.
  • Elite Brawlers zijn de pro’s bij uitstek. Zij gaan op internationale toernooien de strijd aan met de beste spelers van wereld. Met intensieve begeleiding trainen zij om de allerbeste in hun game te worden.

Een ander speerpunt van The Dutch Brawlers is eigen toernooien en een community opbouwen. Retro Planet is een partij die haar ruimte beschikbaar stelt om The Dutch Brawlers ook tastbaar te maken. In de nabije toekomst kan je als fan op een Brawlers Night Retro Planet bezoeken om zelf ook een potje tegen onze Elite Brawlers te komen spelen. Dit zijn dan ook zeker de momenten om te kijken of jij misschien wel als Competitive Brawler met de club mee wil doen.

The Dutch Brawlers richt zich voorlopig alleen op fighters zoals Killer Instinct en Street Fighter. Voor de toekomst wordt er al wel gekeken naar andere titels in andere game-genres.

Onder de Elite Brawlers bevinden zich niet zomaar een paar pro’s:

  • Mitonson, tweevoudig Europees kampioen Killer Instinct
  • KI4Life, 9 maanden lang wereldwijd top 32 speler Killer Instinct
  • HeeroNL, oudgediende Killer Instinct speler met al vele (inter)nationale toernooien achter zijn naam
Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments