Research bureau Superdata lichtte de hele eSports markt van dit jaar door en de cijfers zullen je met verstomming slaan. Na een volledige analyse van de business is gebleken dat eSports maar liefst 747,5 miljoen euro waard is. Het is duidelijk dat de industrie in de lift zit.

Als je de massale belangstelling voor bijvoorbeeld het WK van League of Legends zag, was dit langs de ene kant wel te verwachten, maar dat we met zulke bedragen te maken gingen krijgen hadden wij niet gedacht. Volgens Superdata is de stijgende tendens van de markt vooral te danken aan de sponsors, die steeds gemakkelijker hun weg vinden in de eSports industrie. De sponsorinkomsten zijn dan ook goed voor ruim driekwart van de totale omzet, zo’n 578,6 miljoen dollar. De andere 168,9 miljoen worden verdeeld onder de gokkantoren, prijzenpotten, kleine tornooien, merchandising en ticketverkoop, respectievelijk goed voor $55,8 miljoen, $53,8 miljoen, $27,7 miljoen, $17 miljoen en $15,9 miljoen.

esports

Azië was vroeger de onbetwiste leider, maar krijgt nu stevige concurrentie van Europa en Noord-Amerika, samen goed voor 52% van de gehele markt met een totale waarde van $400 miljoen. De Aziatische markt wordt dan weer geschat op $321 miljoen.  Superdata voorspelt dat de business tegen 2018 $1,9 miljard waard zal zijn, waarvan $1 miljard door sponsors. Ook de populariteit bij de gewone mens zal toenemen, want tegen 2017 zal de doelgroep van de markt 238 miljoen mensen beslaan.

Het volledige verslag valt hier te lezen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments