HaloWC-Logo-Hero

Halo is altijd al een belangrijke game voor Xbox en eSports wordt steeds groter en groter, zoveel is wel duidelijk. Vanaf nu is het niet alleen maar Call of Duty, League of Legends en Counter-Strike wat de klok slaat. Halo komt er ook aan om de ladder te beklimmen, en zeer snel ook!

Tijdens Gamescom dit jaar kondigden 343 Industries en Xbox al een Halo World Championship (HaloWC) aan en dit zou meteen het grootste eSports toernooi worden in de franchise. Men zal zich met Halo 5 focussen op de super-competitieve arena multiplayer mode. Hieronder de details, de prijzen en uiteraard ook waar en wanneer dit grootse event plaats zal vinden. Oh ja, we vertellen ook even hoe je je kan registeren en kan strijden tegen de beste spelers van de wereld.

Allereerst de prijzenpot, die bedraagt nu 1,7 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) en kan zelfs nog meer worden. 343 Industries had eerst een prijzenpot van 1 miljoen maar dankzij de crowd-funding-methode is dit onwijs gegroeid en de groei is er nog niet uit.

Toernooischema

Halo-World-Championship-Infographic[1]Samen met partners zoals MLG, ESL en Gfinity zal deze hele kampioenschap bestaan uit online en live events waar je naartoe kan gaan. Het zal onder andere de U.S., Canada en Europa aandoen evenals het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland.  De data van deze events zijn als volgt (volgens 343 Industries):

  • 6 december 2015 – Online Ladders
  • 19 december 2015 tot 31 januari 2016 – Online Qualifiers & Regionale Live events
  • 23 january 2016 tot 21 february 2016 – Regionale finales in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië/Australië/Nieuw-Zeeland
  • 1 maart 2016 tot 20 maart 2016 – Halo World Championship Prelims en finales

Voor verdere info over deze events, ga je naar www.halo.gg

Registratie

Halo.gg is het portaal waar je je in kan schrijven en de live-streams zijn te zien via Xbox Twitch tijdens het toernooi. Met zo’n prijzenpot zal de strijd heftig en episch worden. Voor de aspirant Halo eSports spelers is het oefenen geblazen. Nu maar stiekem hopen op een event van dit toernooi in Nederland. Laat in de comments weten hoe goed jij bent in Halo….multiplayer that is!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments