Nadat Ajax bekendmaakte dat zij FIFA-gamer Koen Weijerland hadden gecontracteerd is de beer los bij de Nederlandse Eredivisie clubs. eSports is officieel op de agenda gezet.

Daar waren ze al een tijd mee bezig maar dan achter de schermen. Men is al anderhalf jaar met EA onderweg om namens de Eredivisie iets met eSports te gaan doen. Het is wachten op EA om het fluitsignaal te geven zodat er kan worden afgetrapt. Na Ajax is ook PSV op zoek naar een goede eSporter.

PSV

Op 29 oktober hebben ze hiervoor een toernooi gehouden waar overigens verdomd weinig publiciteit over te vinden is. Daarnaast zijn ook AZ en Go Ahead Eagles bezig met plannen in de richting van een eSports speler. AZ heel concreet en Go Ahead staat er zeer open voor. Dus ben je een Go Ahead fan en volleerd FIFA speler, ga dan even langs. Wie weet.

14781005313887101

Heracles, Roda JC, Vitesse en FC Groningen hebben ook interesse maar wachten nog af wat er staat te gebeuren met de plannen richting EA. Allen geven aan dat ze al mails hebben gehad van FIFA spelers en dat ze die zeer serieus bekijken. Wat de andere clubs doen is niet duidelijk.

Dat profclubs interesse hebben in deze tak van sport lijkt logisch. Het kan de fanbeleving verbeteren en een stukje community building opleveren. Zeker als zo’n speler bij de officiële selectie zit zal dit richting fans, die ook nog eens actief FIFA spelen, een bepaalde aantrekkingskracht hebben.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments