Electronic Arts (EA) is bezig met een nieuwe open wereld Star Wars game! Tenminste, dat weten we via een vacature die vrij weinig tot de verbeelding overlaat. Een open wereld Star Wars game… zou die dan toch eindelijk komen?

Er is een vacature online gezet bij EA waar er wordt gevraagd om het volgende: ”Leid een team om de online features van een Star Wars Open World project te verzorgen”. Verder zien we niet veel bij de vacature, behalve dat de game multiplatform wordt (wat geen verrassing is). Verder wordt er specifiek gevraagd naar ervaring met het implementeren van online features als ”Matchmaking, Asynchronous interactions, Live services, Server-host migration, etc.”. Zegt ons nog vrij weinig denk ik, behalve dat er potjes deathmatch en team-deathmatch zullen zijn, gezien de matchmaking?

EA zelf heeft uiteraard nog geen commentaar op deze vacature met meer informatie over dit project. Toch is het niet de eerste keer dat we horen dat EA bezig is met zo’n project. In 2013 stond er al een soortgelijke functie online. Op dit moment heeft EA Games helaas alle exclusieve rechten van de franchise. Helaas, want concurrentie is altijd wel gezond om bijvoorbeeld taferelen als Star Wars: Battlefront 2 te voorkomen. We weten dat EA een tijdje terug Visceral Studios de nek om heeft gedraaid. De Star Wars game waar Visceral mee bezig was, is ook niet meer hetzelfde. Hier werkt EA Vancouver nu aan verder.

Het project van Visceral Studios toen ze nog een singleplayer game gingen maken.

We kennen ook nog Respawn (maker van Titanfall) die bezig is met een Star Wars game. Daar weten we echter nog weinig van. Zou deze vacature van EA iets te maken hebben met de games die we al kennen?

Open wereld Star Wars, wat vinden we daar eigenlijk van?

Apart van het feit dat we EA ergens aan werkt, wat vinden we van een open wereld Star Wars game? Ik denk gelijk aan de MMORPG The Old Republic, maar dat is net als The Elder Scrolls Online vergelijken met Skyrim… een groot verschil. Ik zie het wel zitten om een open wereld te hebben waar je vrij kan reizen en allerlei missies kan doen. Er moet dan een goed verhaal in zitten. Denk aan GTA 5, zonder prostitutie, aliens uit auto’s slaan en minder satire. Misschien wel ik wel gewoon Mass Effect, maar dan in Star Wars stijl.

Mijn enige angst is dat EA het gaat uitmelken om het geld. Dat we overal in-game voor moeten betalen. Dus geen GTA Online: Star Wars, maar echt een EA cashcow. Het is natuurlijk te vroeg om te speculeren, maar fantaseren is toegestaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments