Vorig jaar kocht The Embracer Group de rechten op om games te mogen maken van The Lord of the Rings en ze laten er geen gras over groeien. Volgens de Zweden mogen we in de komende twee jaar maar liefst vijf games in de serie verwelkomen.

De games worden allemaal door externe studio’s gemaakt. Het tijdsframe is echter niet helemaal duidelijk. Volgens het meest recente financiële rapport van Embracer gaat het om releases in het fiscale jaar 2023/2024, dus dat zou duiden op releases uiterlijk in maart 2024. Een andere presentatie van diezelfde cijfers heeft het over ‘gedurende de komende 24 maanden’. Hoe dan ook, we gaan een hoop games uit Midden-Aarde krijgen in een kort tijdsbestek. Maar welke games zijn dat dan?

The Lord of the Rings: Gollum

De eerste laat zich vrij makkelijk raden en moet haast wel The Lord of the Rings: Gollum zijn. Deze Stealth Action/Adventure werd afgelopen september nog uitgesteld en zou ergens in de lente/zomer van dit jaar alsnog uit moeten komen. De game wordt gemaakt door Daedalic Entertainment.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth

Een andere laat zich ook vrij makkelijk raden en is EA’s mobiele titel The Lord of the Rings: Heroes of Middle-Earth. Een RPG waarin je de bekende helden verzamelt. Wellicht niet waar wij met zijn allen heel erg op zitten te wachten, maar toch.

The Lord of the Rings: Return to Moria

Een andere game waar we het bestaan van weten is de titel die in de maak is bij Free Range Games; The Lord of the Rings: Return to Moria. In deze game neem je de rol aan van de dwergen die een procedureel gegenereerd Moria terug proberen te veroveren.

De overige twee games zijn minder duidelijk. De Weta Workshop in Nieuw-Zeeland schijnt ook met een titel bezig te zijn, maar details over wat ze in de maak hebben zijn er niet. De Weta Workshop heeft de digitale effecten in de Lord of the Rings films verzorgd en ook die van Avatar.

De vijfde game is helemaal een vraagteken. Het is dan ook maar de vraag of al deze titels daadwerkelijk binnen nu en twee jaar uit gaan komen. De kans is groot dat The Embracer Group vooral heel positief is om toch vooral ook maar investeerders binnen te halen.

Hoe dan ook, er wordt aan genoeg content gewerkt voorlopig.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments