Afgelopen E3 2019 werd middels een schitterende trailer de nieuwe Microsoft Flight Simulator aangekondigd. Naast de vele lovende en enthousiaste reacties, werden ook vragen gesteld. Komt de game ook naar de Xbox? Hoe ziet de timeline er uit?

De reacties waren lovend over de aankondiging en trailer van een nieuwe Microsoft Flight Simulator. Na 15 jaar afwezigheid kwam de aankondiging voor velen als een verrassing. Logischerwijs willen de fans van de franchise van de hoed en de rand weten over het nieuwe vliegsimulatie spel van Microsoft. Wat voor vragen leven er?

Vijf veel gestelde vragen

De ontwikkelaars zijn in een recent nieuwsartikel ingegaan op een vijftal vragen. Zo laten de ontwikkelaars weten dat Microsoft Flight Simulator het accent van de gameplay zal leggen op het simulatie aspect. Ook laten zij weten dat de game ontwikkeld is voor de pc en geoptimaliseerd wordt om multiplatform te kunnen spelen, waarbij zij specifiek de Xbox als platform noemen.

Verder geven de ontwikkelaars aan dat zij 3rd party content development zullen gaan ondersteunen. Daarmee staat de deur open voor content creation vanuit hun betrokken community. En dat is goed nieuws want dan kunnen we weer genieten van mooie projecten waarbij bijvoorbeeld een vliegveld tot in de puntjes wordt nagemaakt. Zij geven daarover aan dat zij zich bewust zijn van enkele problemen met het eco-systeem en werken aan een oplossing.

Ten slotte geven de ontwikkelaars aan dat de game voor iedereen toegankelijk moet gaan worden en dat spelers met een handicap ook de mogelijkheden moeten hebben om te kunnen genieten van de vliegsimulator. Het motto van het team: ‘no pilot should be left behind’.

De ontwikkelaars zullen komende maanden de fans op de hoogte brengen over de voortgang. Zij verwachten begin augustus met een timeline te komen van het verdere ontwikkelproces. Vanuit de redactie zullen we de ontwikkelingen nauwgezet en met veel interesse blijven volgen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments