Elite Dangerous is een game met een eigen fanbase. Een behoorlijke fanbase. De game heeft nu eindelijk zijn preview status verlaten.

Voor eenieder die de oude Elite uit de dagen van de Commodore 64 nog heeft gekend, is het een zeer fijn weerzien met een oude bekende. Wel een oude bekende met veel verbeteringen ten opzichte van zijn vroegere vector versie. Elite Dangerous is een game met een behoorlijke leercurve. De spelmogelijkheden zijn zeer uitgebreid en de game heeft een diepgaande achtergrond met politiek, handel en eigenlijk alles wat we in de wereld aan machtsspellen kennen. In Elite Dangerous zit een PvP deel, het zogenaamde CGC (Close Quarter Combat). Dit is een onderdeel van het complete spel. Maar vanaf nu is dit onderdeel ook los te koop. Mocht je totaal geen zin hebben in al het totale spel en geen tijd willen steken in alle aspecten van de wereld van Elite, dan kan je voor de Elite Dangerous Arena Edition gaan. Daarin kan je de focus totaal op de PvP richten. Arena is daarnaast ook nog eens volledig cross-compatible dus je zal er vanuit verschillende platformen tegenstanders zien rondvliegen. Voor de kleine prijs van € 6,49 kan je deze versie kopen.

Microtransacties

Maar dat is niet al het nieuws voor de fans van deze game. Eindelijk zijn de paintjobs in de Xbox One versie gearriveerd. Een veelgevraagd onderdeel omdat het je in staat stelt om je spaceship die kleur of die uitstraling te geven die jij graag wil.

colors

 

Helaas zijn deze paintjobs niet gratis en is de wereld van het ‘extra’ geld verdienen ook in Elite gearriveerd. Om deze schilderingen te kunnen kopen moet je Frontier Points aanschaffen. Iets wat door sommige als geen probleem wordt gezien en door anderen wordt afgebrand op de verschillende Elite fora. Op de Elite FB groep zijn al wat fraaie schepen langs gekomen.

paintjob Elite

Nu is het nog wachten op Horizons, de expansie waarmee je de mogelijkheid hebt om fysiek op een aantal planeten te landen en die te onderzoeken. De verwachting is dat we die deze zomer richting de Xbox One gaan zien komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments