Vorig jaar waren de verwachtingen hoog gespannen: Zou Elder Scrolls Online, World of Warcraft  gaan verslaan? Toen kwam het besluit van Bethesda om gamers € 14,99  per maand voor het spelen van de game te laten betalen. Dit was denk ik de doodsteek voor de Pc-versie van Elder Scrolls Online.

Een paar uur geleden is er bericht van Bethesda naar de retailers uitgegaan om alle retail versies van ESO uit de schappen te halen. Vorige maand werd al bekend dat het voor de mensen die ESO spelen niet langer mogelijk is om lange termijn abonnementen vast te leggen. Het begint er nu toch stiekem op te lijken dat ESO, free to play oftewel gratis gaat worden.

elder-scrolls-online-

Gemiste kans

Ik heb ESO, vanaf het moment dat de game werd aangekondigd, op de voet gevolgd. De game had in mijn ogen veel potentie en dat heeft het ook waargemaakt. Het enige wat Zenimax niet wist te realiseren, was een game maken die een abonnement van  € 14,99 euro per maand waard was. Ik begrijp dat een MMORPG ondersteuning nodig heeft, maar is € 4,99 per maand dan niet genoeg? Zenimax was in mijn ogen tè arrogant en zoals we allemaal weten: Hoogmoed komt voor de val. Ik vind het jammer dat ESO nu waarschijnlijk geteisterd gaat worden met in-game aankopen (als het dat al niet was). Laten we hopen dat ESO een frisse start op de consoles gaat maken en jullie nu wel op een eerlijke én waardige manier wegblazen!

De verwachting is dat de game op 24 februari uit gaat komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties