MMORPG’s als The Elder Scrolls Online vragen veel kracht van een console en laat Scorpio die nou net hebben! 

The Elder Scrolls Online krijgt binnenkort een uitbreiding, namelijk ”Morrowind”. Wat het ook zal krijgen, is een grafische update voor de Scorpio. Het gebeurde al eerder voor de PS4 Pro en om even concreet aan te geven waar het om gaat, is het natuurlijk een verbetering van de resolutie en textures. Dit gaf Creative Director Rich Lambert van ZeniMax Online Studios aan in een interview.

De kracht kan je goed gebruiken

Het is misschien een open deur om te zeggen dat de resolutie omhoog gaat en dat de textures beter zullen zijn. Maar als je Lambert vraagt wat Scorpio kan doen om het meeste uit het MMO genre te halen, dan is er één sleutelwoord, namelijk ”kracht”. In een MMO lopen er gewoon veel personages en ventjes rond die allemaal een stukje processorkracht en geheugen vragen. Er kan, vooral in een raid, veel gebeuren op het scherm. Stel je maar voor dat je in een strijd zit met honderden andere spelers die allemaal hun spreuken tegelijk uitvoeren. Zelfs voor de sterkste pc kan dit nog een uitdaging zijn.

Bij The Elder Scrolls Online zit het qua sfeer en alles hartstikke goed, maar op de Xbox One zoals het nu is, is het gewoon ondermaats. Natuurlijk is het mooi voor een MMORPG, maar de game wordt geteisterd door uitgesmeerde textures, een hele korte draw distance voor objecten/personages en slome framerate. Als dat allemaal weg wordt gewerkt omdat een apparaat als de Scorpio het kan draaien, dan is er meer dan genoeg reden om The Elder Scrolls Online weer op te pakken. Al helemaal met de huidige uitbreiding ”Morrowind”. Noem me een graphics hoer, maar dit soort grafische factoren spelen nou eenmaal een rol in de beleving. Of zijn jullie het grof met mij oneens?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments