Als we de fans van Ubisoft games vragen of er een bepaalde game is waar ze op zitten te wachten, dan is Splinter Cell wel één van de meest voorkomende antwoorden.

Maar er lijkt goed nieuws te zijn. Tenminste, als we de geruchten moeten geloven. Ubisoft is blijkbaar begonnen met de ontwikkeling van een nieuw deel in de Splinter Cell franchise. Volgens industrie-insider Tom Henderson zal het spel een open wereld hebben, vergelijkbaar met wat 343 Industries heeft gedaan met Halo Infinite en zal het “een meer stealthy versie van Assassin’s Creed” bieden. Hoewel Henderson in het verleden heeft bewezen een betrouwbare bron te zijn, moeten lezers dit toch met een korreltje zout nemen totdat we officiële bevestiging krijgen van Ubisoft.

De eerste Splinter Cell kwam uit in 2002. De serie bracht verschillende vervolgen voort en kreeg al snel een grote fanbase. Helaas was de laatste game in de serie Splinter Cell: Blacklist uit 2013. Sindsdien hebben fans de uitgever gesmeekt om een nieuw deel, maar bleef het bij de gastrollen die Sam Fisher in andere Ubisoft-games speelde.

Er doen al jaren geruchten de ronde over een nieuwe Splinter Cell-game, maar hopelijk is de tijd eindelijk rijp voor een terugkeer; er wordt momenteel immers gewerkt aan een Splinter Cell-serie op Netflix. Helaas kan het nog lang duren voordat Ubisoft wat daadwerkelijke informatie geeft. We hopen snel op meer berichten van onze vriend Sam Fisher.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments