Eindelijk checkpoints in Sea of Thieves

De ontwikkelaars bij Rare hebben weer een flinke maandelijkse content update voor ons klaar gezet. Wat mogen we van de Lost Treasures update verwachten?

Onze Britse vrienden van Rare blijven maar bezig hun game verder door te ontwikkelen. De maandelijkse updates zijn geen simpele patches, maar substantiële verandering in de speelwereld. Zo zagen we afgelopen maand dat het mogelijk werd om de Reaper’s Bones te joinen en werd het mogelijk om je bij een trading company aan te sluiten. Enorme updates die de spelbeleving weer behoorlijk op de kop hebben gezet.

Checkpoints in de Tall Tales quests

Deze maand zijn er opnieuw grote veranderingen doorgevoerd, waarvan ik persoonlijk met eentje heel erg blij ben. Er worden namelijk checkpoints in de Tall Tales toegevoegd. Wat is hier precies de achtergrond van? De Tall Tales zijn een jaar geleden geïntroduceerd en geven de speler de mogelijkheid om een verhaallijn binnen het Sea of Thieves universum te volgen. Een update waar destijds vele spelers erg blij mee waren.

Er zat echter ook wel een nadeel aan deze Tall Tales. De quests duren namelijk al snel 2 – 4 uur en spelen zich gewoon in de online wereld af. Met andere woorden, je volgt dus een verhaallijn met puzzels en zoektochten, maar tegelijkertijd is er ook PvP-actie mogelijk.

Geregeld gebeurde het dat ik samen met Jeff diep in een quest verzonken zat en dat we vlak voor de eindstreep andere piraten tegen kwamen. Die waren er dan niet om ons te knuffelen, maar die wilde onze loot hebben. Begrijpelijk in een piratengame, maar frustrerend als je een verhaal probeert te volgen en daarmee dus enkele uren aan progressie in één klap verliest. Deze breed gedragen frustratie wordt nu opgelost door de toevoeging van checkpoints. Concreet betekent dit dat je nu af kunt gaan en vervolgens de draad bij de laatste checkpoint weer op kunt pakken. Het betekent ook dat je, mocht je niet altijd de tijd hebben om 3 uur te gamen, de quests kunt onderbreken en later terug kunt keren. Erg fijn wat mij betreft!

De Lost Treasures update brengt echter nog veel meer. Zo worden er daily bounties toegevoegd, nieuwe events op vaste tijdstippen en natuurlijk weer een shitload aan nieuwe customizations. Wil je meer weten? Check dan vooral even bovenstaande trailer!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments