De dungeon-crawler van Mojang zou deze maand uitkomen, en ons op die manier wat verlichting brengen in deze crisis. Helaas geeft Microsoft Studios aan dat de release juist vanwege het virus is uitgesteld.

Op 26 mei kun je met Minecraft Dungeons aan de slag. Microsoft Studios heeft hier het volgende over te zeggen.

“April was niet langer haalbaar. We wilden de veiligheid en gezondheid van onze teams garanderen. Tegelijkertijd stellen het team met wat extra tijd in staat om jullie de best mogelijke ervaring te bieden.”

Mojang heeft de gelegenheid aangegrepen om alvast wat meer informatie over de game te delen. Zo zal de game, die je zowel in je eentje kunt doorlopen als met tot maximaal drie andere spelers, een optie voor cross-platform multiplayer bevatten. Dit wordt na release geïmplementeerd middels een patch. Of iedereen het dan met elkaar ‘mag’ doen wordt hieruit niet duidelijk, in potentie speel je straks samen met gamers met een pc, Switch of Playstation 4. De omgevingen die je doorloopt zijn voor een deel al vooraf opgezet en voor een deel ook procedureel gegenereerd, een mix die de spelbeleving fris moet houden, maar er tegelijkertijd voor moet zorgen dat de verhalende elementen goed uit de verf komen en je ten alle tijde een duidelijk doel voor ogen hebt.

Voor € 29,99 euro haal je de zogenaamde The Hero Edition in huis waarin wat digitale prullaria zitten zoals een cape, twee skins en een digitaal huisdier in de vorm van een kip. Bovendien zijn twee toekomstige uitbreidingen inbegrepen. Voor 10 euro minder heb je de standaard editie van het spel, waar ook Game Pass leden direct bij release recht op hebben. Naar mijn weten kunnen Game Pass Ultimate leden doorgaans aanspraak maken op de meest dikke editie van een spel, of dat voor The Hero Edition ook geldt, heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments