De Xbox One X wordt natuurlijk de beste console ooit gemaakt, laten we daar even duidelijk over zijn. Sommige developers krijgen hierdoor toch wel de kolder in hun kop, want de eerste game voor de volgende console is alweer in de maak… 

Je leest het goed inderdaad. Er wordt nu al gewerkt aan een game die nog beter, realistischer en mooier is dan de games die nog voor de One X moeten komen. Gekkenwerk? Of juist een tactische zet…?

Avalanche

Ontwikkelaar Avalanche heeft op hun website een vacature online gezet waaruit blijkt dat zij al bezig zijn met een nieuw project. Ze zijn momenteel op zoek naar een Senior Multiplayer Programmer (wat voor jou?)

De ontwikkelaar, die bekend is van games als Just Cause en Max Max, laat weten dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van games voor zowel de ‘huidige als volgende’ generatie. Lekker duidelijk allemaal. Wat we wel weten is dat het dus om een multiplayer sandbox-game gaat. Voorlopig zullen we het in ieder geval nog even met Rico Rodriguez moeten doen.

Avalanche is trouwens niet de enige studio die hier mee bezig is. Kazunori Yamauchi, directeur van Poluphony Digital en producer van onder andere Gran Turismo, geeft aan dat de komende Gran Turismo in 8K gespeeld kan worden. Maar goed, daar kunnen wij weinig mee natuurlijk. Het laat in ieder geval zien dat ook de studio’s achter de game volop bezig zijn met de toekomst.

Microsoft heeft overigens (uiteraard) nog niets bekendgemaakt over een nieuw generatie. Laat eerst die One X maar komen!!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments